In actie tijdens de cross van afgelopen zaterdag in Kortrijk, met een steunbandje voor de pijnlijke knie.
In actie tijdens de cross van afgelopen zaterdag in Kortrijk, met een steunbandje voor de pijnlijke knie. Foto: Alain Vandepontseele

Dit artikel is geschreven door
Ed Witte

Ed Witte, Media Adviseur Texelse Courant, Texelmagazine en Vakantiekrant Texel. Ondersteunt redactie regelmatig met artikelen.

Denise Betsema op de weg terug

Algemeen

De afgelopen weken is veldrijdster Denise Betsema twee keer in een weekend aan de start verschenen. Het lijkt er op dat ze steeds meer de aansluiting met de concurrentie aan het hervinden is. Zoals bekend  heeft zij na een pittige aanrijding afgelopen zomer een aantal weken niet kunnen trainen, waardoor zij met een achterstand aan het seizoen begonnen is. Met name van haar knie heeft ze nog steeds last tijdens inspanning, dat vertelde zij afgelopen zaterdag voor de tv-camera in Kortrijk. Daar stond ze aan de start van de Urban Citycross, een wedstrijd in het X2O tijdklassement. 

Zoals ze meestal doet komt Denise graag in alle klassementen uit en probeert ze als liefhebster alle wedstrijden te rijden. Afgelopen zaterdag ging dat heel goed en wist ze Annemarie Worst voor te blijven waardoor ze op een fraaie vierde plaats eindigde, achter de ongenaakbare winnares Fem van Empel, Lucinda Brand die tweede werd en Puck Pieterse. Daarna is zij direct vertrokken richting het vliegveld om zondag in Dublin aan de start te kunnen staan van de wereldbekerwedstrijd die daar verreden werd. Denise is helaas geen explosieve starter, dus ze moet in de eerste ronde steevast proberen zo snel mogelijk haar weg naar voren te vinden door het veld met rensters die grotendeels aan elkaar gewaagd zijn. Al snel kwam zij uit rond de tiende plek. Een korte periode reed ze vijfde maar in de eindfase werd ze nog door een paar rensters gepasseerd waardoor ze uiteindelijk elfde werd. 

Ook de komende weken staan er steeds zowel op zaterdag als zondag wedstrijden op het programma. Zaterdag 2 december is dat in Boom (Superprestige) en zondag 3 december in Flamanville (wereldbeker). Als het lijf het toelaat zal ze daar vast ook weer twee keer aan de start staan.

Henk Cornelissen.
Texel deze Week 29 februari 2024 Algemeen 2 uur geleden
Het gemeentehuis aan de Emmalaan in Den Burg.
Inloop gemeentehuis voor vragen over WOZ Algemeen 7 uur geleden
Zonsopkomst boven het wad bij De Cocksdorp.
Opwarming Waddenzee op NPO 2 bij Focus Algemeen 10 uur geleden
Natuurcoach Erika Waaijer in de duinen.
Mooi, Gezond & in Balans Wandelcoach Erika: De natuur als spiegel Advertorials 14 uur geleden 1
Pieter en Natalja in de zaak aan de Brink in De Koog.
Fietsverhuur De Koog breidt breed assortiment uit Algemeen 28 feb, 16:00 13
V.l.n.r.: Ruben, John, Sander, Betsie en José.
Zaterdag 2 maar in de TXL Sporthal Fietsbeurs voor jong en oud: veiligheid voorop Advertorials 28 feb, 07:28 3
Afbeelding
Boekjes en Brabbels in de bibliotheek Algemeen 27 feb, 18:55
Yvonne Zomerdijk: In Bloei (2024) in Galerie Posthuys
Niet alleen de natuur op Texel ontwaakt, ook de kunstenaars van Galerie Posthuys presenteren zich in volle kleurkracht. In Bloei Cultuur 27 feb, 17:31 1