Texels voor Texel in 2022.
Texels voor Texel in 2022. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Texels haalt George Baker en Hermes House Band naar Texel

Algemeen

Na het succes van vorig jaar, bundelen De Texelse Bierbrouwerij en De Krim opnieuw de krachten. Op drie februari treden in de Evenementenhal Texel de Hermes House Band en George Baker op. Het Texelse tintje is afkomstig van Marco van Sambeek die als vriend van de brouwerij fungeert als presentator en dj. De voorverkoop start op woensdag 22 november om 10:00 uur en ook dit jaar kunnen de Texelaars weer voor een prikkie een kaartje kopen met een speciale kortingscode.

De redactie spreekt af met Beau Trap van De Texelse Bierbrouwerij in het tijdelijke onderkomen aan de Abbewaal. “Volgend jaar gaan we weer terug hoor”, vertelt hij enthousiast. 


De Texelaar kijkt met veel plezier uit naar de tweede editie van het feest. “Vorig jaar hadden we Edwin Evers als hoofdact en dat werd enorm goed ontvangen. Wij vinden het leuk om iets terug te doen voor Texel. De Krim en onze brouwerij zijn beide grote partijen op Texel en wij vragen soms veel van het eiland. We zijn Texel en de Texelaars heel dankbaar voor wat we hier kunnen en mogen doen. Bij onze brouwerij werken ongeveer 75 man, waarvan veertig op Texel wonen en zestig op Texel werken. Met alle collega’s brouwen we met heel veel plezier ons bier op het eiland.”


De Hermes House Band stond onlangs nog voor een uitverkocht Ahoy en bestaat uit een groep muzikale studenten van het Rotterdamsch Studenten Corps. De band verandert steeds van samenstelling omdat al sinds de oprichting in 1982 geldt dat een bandlid moet opstappen zodra hij zijn studie heeft beëindigd. Toch is de coverband ook na al die jaren nog garantie voor een feestje. George Baker behoeft al evenmin veel introductie. De markante zanger is onder meer bekend van de hits Little Green Bag en Una Paloma Blanca.

Kaartverkoop

Dinsdag staat de speciale actiecode in deze krant, woensdag om 10:00 uur start de online kaartverkoop. “Iedereen van boven de achttien die de algemene kortingscode heeft kan via dekrim.nl een kaartje kopen. Daar kun je ook al je busticket boeken. De opstapplaatsen en -tijden worden later bekend. Het feest begint op drie februari om acht uur en duurt tot 0:00 uur.”

Afbeelding
Dwaalgast bij de ijsbaan Algemeen 15 uur geleden 26
Afbeelding
Texelse Bierbrouwerij doneert €10.364,- aan Texelse Vuurtoren Algemeen 16 uur geleden 6
Afbeelding
Nieuwe locatie voor Kerstconcert Artex Wereldkoor en Folky Vibes Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Sint op toeristische toer Algemeen 27 nov., 16:40 1
Afbeelding
Denise Betsema op de weg terug Algemeen 27 nov., 12:17 5
Afbeelding
Dorpsbezoeken Sinterklaas niet zonder slag of stoot Algemeen 26 nov., 13:30
Afbeelding
Goede Doelen Sint brengt cadeau mee voor kinderboerderij Algemeen 26 nov., 11:12
Afbeelding
De lezersfoto - Uit koers Algemeen 26 nov., 08:30