Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Weer rondewinst voor Zwaneveld/Moree

Algemeen

Tiny Zwaneveld en Piet Moree wisten ook de veertiende speelronde van de klaverjascompetitie te winnen en doen ineens mee in de top van het klassement. Bas Tromp en Frans Stark blijven wel lijstaanvoerder.

Tiny Zwaneveld en Piet Moree zitten duidelijk in een flow. Ondanks de stevige tegenstand - zij kwamen deze avond zowel de nummers één en twee van het klassement tegen - werd er met meer dan gemiddelde spellen weer stevig op los gescoord. Alleen in het laatste spel moesten zij genoegen nemen met een kleine nederlaag tegen Willem Koomen en Bart Weijdt. Moree en Zwaneveld haalden 7514 punten en staan nu op kleine achterstand derde in het klassement. Hans Westdorp en Meijert Laan herstelden zich van een ongelukkige periode en haalden de (gedeelde) tweede plaats binnen. Dat was vooral te danken aan een sterk slot van 1997 punten. Westdorp en Laan haalden 6748 punten en dat was meteen goed voor twee plaatsen winst in het klassement. Zij staan nu achtste. Marja en Martien Bakelaar handhaven zich in de top van het klassement door precies dezelfde score te halen. Ook zij kwamen tot 6748 punten. Zij handhaven zich daarmee op de vijfde plaats. Frans Bos en George Eelman hebben dit seizoen Vrouwe Fortuna nog niet mee. Deze ronde kon er eindelijk eens een knipoog van de geluksgodin van af. Ondanks een klein dipje in het tweede spel werd met 6666 punten de vierde plaats binnengehaald, Zij deden meteen de rode lantaarn over aan de concurrentie en staan nu dertiende. Cees Vinke en Carlo Bos tekenden voor de vijfde plaats met 6304 punten. Zij blijven daarmee op de twaalfde plaats. Het gemiddelde was met 6178 punten aan de lage kant. Er werden 26 marsen gespeeld.

In het algemeen klassement maakt de top een lastige periode door. Dat heeft de subtop de gelegenheid gegeven dichterbij te komen. De verschillen tussen de eerste vijf zijn daardoor een stuk kleiner geworden, iets dat de spanning in de competitie alleen maar ten goede komt. Bas Tromp en Frans Stark handhaven zich aan de leiding met een voorsprong van 544 punten op John Vlaming en Eric Jan Geus. Tiny Zwaneveld en Piet Moree staan nu op 610 punten op de derde plaats, gevolgd door Gerda en Freek Veeger (op 1477 punten) en Marja en Martien Bakelaar (op 2260 punten).

Afbeelding
Nieuwenhuis beste biljarter bij DVO Sport 14 uur geleden 1
Het Familietoernooi bij ZDH.
Familietoernooi voor voetballers bij ZDH Sport 17 uur geleden 1
Afbeelding
Molens De Traanroeier en Het Noorden geopend op Open Molendag Algemeen 18 uur geleden
Schilderij uit de expositie ‘Texels Landschap’ gemaakt door Joke Keijzer-Schraag
Expositie 'Texels Landschap' in De Twaalf Balcken Cultuur 18 uur geleden
Een vat Texels Geheim 2024 aan boord van de reddingboot.
Texels bier voor jubilerende KNRM Algemeen 6 mei, 10:30 1
Nieuwe verschijning op Texel: de Vogelfietssafari van Klaas de Jong.
Van bierfiets tot vogelfietssafari Algemeen 5 mei, 16:30 9
Martine van Huntum en haar team zijn al jaren de specialist in gezichtsbehandelingen.
Beauty Outline is de personal trainer voor je huid Advertorials 5 mei, 13:00
Eilanddichter Fiet van Beek draagt Tegenspraak voor.
TEGENSPRAAK Algemeen 5 mei, 12:00 1