De sporthal doet van dinsdag 24 tot en met donderdag 26 oktober tijdelijk dienst als priklocatie voor de landelijke najaarsronde tegen corona.
De sporthal doet van dinsdag 24 tot en met donderdag 26 oktober tijdelijk dienst als priklocatie voor de landelijke najaarsronde tegen corona. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

TXL Sporthal weer tijdelijk priklocatie tegen corona

Algemeen

De TXL Sporthal in Den Burg doet dinsdag 24, woensdag 25 en donderdag 26 oktober tijdelijk dienst als priklocatie voor de najaarsronde tegen corona die op 2 oktober landelijk van start gaat.

Mensen van 60 jaar en ouder (en een paar specifieke doelgroepen onder de 60 jaar) krijgen tijdens de najaarsronde de gelegenheid een nieuwe vaccinatie tegen het coronavirus te halen. In alle gevallen gaat het om mensen die een hoger risico lopen ernstig ziek te worden wanneer zij besmet raken met het coronavirus.

Bewoners van Texel van 60 jaar en ouder ontvangen volgens de gemeente vanaf dinsdag 19 september een uitnodigingsbrief van het RIVM om een coronaprik te komen halen. Hiermee kan, als een prik gewenst is, zelf een afspraak gemaakt worden voor de priklocatie in de TXL Sporthal in Den Burg. “Dit kan vanaf medio oktober 2023 via planjeprik.nl. Alle informatie hierover staat in de brief van het RIVM vermeld. Mochten deze data op Texel niet passen, dan kan er via planjeprik.nl ook een afspraak worden gemaakt voor locaties op het vaste land.”

Texelaars van 18-59 jaar die tijdens de najaarsronde ook een prik mogen halen, zijn de mensen die tot de medisch hoge risicogroepen behoren, zorgmedewerkers en vrouwen die zwanger zijn. Zij krijgen géén persoonlijke uitnodigingsbrief van het RIVM, maar kunnen wel zelf een afspraak maken voor de aanstaande priklocatie in Den Burg. Met DigiD kan dat vanaf 16 oktober bij GGD Hollands Noorden via planjeprik.nl (24 uur per dag).

Mensen zonder DigiD kunnen vanaf 16 oktober tijdens kantooruren bellen met 0800-7070 om een afspraak te maken. “Ook mensen die niet tot de doelgroep behoren, maar vanwege een kwetsbaar gezinslid of op advies van een behandelend arts, toch een coronaprik willen halen, kunnen een afspraak maken via planjeprik.nl.”

Later dit najaar kunnen mensen ook zónder afspraak naar de vaste priklocaties van GGD Hollands Noorden op het vaste land gaan voor een prik tegen het coronavirus. Wanneer en waar dat mogelijk is, is tegen die tijd te zien op prikkenzonderafspraak.nl.

Afbeelding
Bouw en installatie Thijssehuis voorlopig gegund Algemeen 3 uur geleden 19
Afbeelding
Word jij onze nieuwe dierverzorger? Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Deelnemers 'Pakje Kunst' in Novalishoeve Cultuur 5 uur geleden 2
Afbeelding
'Happy Single' in Cinema Texel Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Schouw sloten begint op 16 oktober Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Podcast Texel deze Week 21 september 2023 Algemeen gisteren
Afbeelding
Negen verenigingen op pad voor Grote Clubactie Algemeen 21 sep., 14:28 1
Afbeelding
Thijssehuis gaat definitief door Politiek 21 sep., 07:30 58