Logo texelsecourant.nl

Zwaneveld en Moree winnen kaartronde.

Tiny Zwaneveld en Piet Moree maakten een vliegende start in 2018. Zij haalden met afstand de hoogste score in de dertiende speelronde van de klaverjascompetitie. De helft van de competitie zit er na deze ronde op en het blijft spannend. Tromp en Stark leverden flink in, maar blijven met kleine voorsprong aan de leiding.

Tiny Zwaneveld en Piet Moree begonnen sterk, met drie hoge partijen rond de 2000. Na drie ronden stond de teller al ruim boven de 6000 punten. In de laatste ronde moesten zij hun meerdere erkennen in de gebroeders Witte en werden er slechts 1464 punten aan het totaal toegevoegd. Zij haalden 7497 punten en stijgen daarmee naar de vierde plaats in het algemeen klassement. Op enige afstand deden John Vlaming en Eric Jan Geus uitstekende zaken door tweede te worden. Zij deden dat zonder echte uitschieters. Met mooie constante scores rond de 1700 punten werden 6884 punten binnengehaald. Vlaming en Geus doen daarmee weer een serieuze gooi naar de macht, de achterstand op leiders Tromp en Stark slinkt naar slechts 53 punten.Theo Stoelinga en Jos Veeger zijn de laatste weken goed op dreef en rukken op in het algemeen klassement. Zij haalden de derde plaats met 6579 punten en maken deel uit van de middenmoot. Zij stijgen van tien naar negen. Gerda en Freek Veeger profiteerden ook al van de wat mindere avond van de leiders. Zij pakten de vierde plaats met 6536 punten. Zij verstevigden daarmee hun derde plaats in het klassement op een achterstand van nog slechts 1093 punten. Cees Vinke en Carlo Bos hebben nogal met tegenslag dit seizoen. Daardoor staan ze eigenlijk te laag in het klassement. Misschien is deze vijfde plaats het begin van een sterke periode. Zij haalden 6408 punten en hebben daarmee weer aansluiting met de middenmoot. Het gemiddelde was met 6310 punten aan hoge kant. Er werden 29 marsen gespeeld. 

Omdat de verschillen niet erg groot waren deze avond waren de verschuivingen in het klassement niet groot. De top kruipt echter weer dicht naar elkaar toe, dus het blijft (gelukkig) spannend.

Klaverjasclub Den Burg
Een gezellige avond voor leden en gasten
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Waves, het festival van Dorian van Rijsselberghe dat gehouden wordt 19 tot en met 23 juni op het strand bij Paal 17, is een aanwinst voor Texel.Reageren!