Jaap Dros.
Jaap Dros. Foto: Aangeleverd

Dit artikel is geschreven door
Eva Groot

Redacteur Texelse Courant

Schakers sluiten competitie af; Dros wint 35ste titel

Algemeen

De schakers van En Passant hebben maandagavond in de Buureton de laatste ronde van de interne competitie gespeeld. Titelverdediger Jaap Dros won voor de vijfendertigste keer het Texelse schaakkampioenschap. 

Landelijk staat hij daarmee op de eerste plaats van de lijst van schakers die de meeste clubtitels hebben verzameld. “Dat is allemaal erg leuk en opmerkelijk”, vindt Dros, “maar het zegt niks over mijn feitelijke speelsterkte, die naar ik vrees, toch wat begint terug te lopen nu ik bijna zeventig ben.”

In de competitie zat Jon van Dorsten hem op de hielen en stelde zijn uitdrukkelijke kandidatuur voor het volgende seizoen door in de laatste ronde in een venijnig onderling treffen Dros te verslaan, maar dat was niet genoeg: de onderlinge score tussen Dros en Van Dorsten was dit jaar 2-1 in Dros’ voordeel. Van Dorsten is al een paar jaar de runner up bij En Passant, maar het nemen van de laatste hobbel naar het kampioenschap wil nog niet lukken. Andere En Passantschakers, zoals Jaap de Wijk, Gerard Postma en Willem Otten, lijken net niet sterk genoeg om een kans te maken. Van de nieuwe leden deed Pieter Duinker het zeer verdienstelijk.

Eindstand seizoen ‘22-’23: 1. Jaap Dros 2. Jon van Dorsten 3. Jaap de Wijk 4. Co van Heerwaarden 5. André Meerkerk 6. Willem Otten 7. Gerard Postma 8. Pieter Duinker.

Afbeelding
Goede doelen wandeltocht vanaf De Waldhoorn Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Oudste zeehond Ecomare dood Algemeen 5 uur geleden 13
Afbeelding
Plan huidverbetering van a tot z in De Koog Gezondheid 8 uur geleden
Afbeelding
Texelaars doen mee aan Walk for KiKa Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Met een missie terug op Texel Algemeen 26 sep., 16:15 3
Afbeelding
Nieuw lid voor Raad van Toezicht STM Algemeen 26 sep., 16:12 1
Afbeelding
Diabetes Challenge succesvol afgesloten tijdens Texel Halve Marathon Sport 26 sep., 15:11 4
Afbeelding
Mensen thuis ondersteunen met hun bezigheden Gezondheid 26 sep., 12:30 12