Jaap Dros.
Jaap Dros. Foto: Aangeleverd

Dit artikel is geschreven door
Eva Groot

Redacteur Texelse Courant

Schakers sluiten competitie af; Dros wint 35ste titel

Algemeen

De schakers van En Passant hebben maandagavond in de Buureton de laatste ronde van de interne competitie gespeeld. Titelverdediger Jaap Dros won voor de vijfendertigste keer het Texelse schaakkampioenschap. 

Landelijk staat hij daarmee op de eerste plaats van de lijst van schakers die de meeste clubtitels hebben verzameld. “Dat is allemaal erg leuk en opmerkelijk”, vindt Dros, “maar het zegt niks over mijn feitelijke speelsterkte, die naar ik vrees, toch wat begint terug te lopen nu ik bijna zeventig ben.”

In de competitie zat Jon van Dorsten hem op de hielen en stelde zijn uitdrukkelijke kandidatuur voor het volgende seizoen door in de laatste ronde in een venijnig onderling treffen Dros te verslaan, maar dat was niet genoeg: de onderlinge score tussen Dros en Van Dorsten was dit jaar 2-1 in Dros’ voordeel. Van Dorsten is al een paar jaar de runner up bij En Passant, maar het nemen van de laatste hobbel naar het kampioenschap wil nog niet lukken. Andere En Passantschakers, zoals Jaap de Wijk, Gerard Postma en Willem Otten, lijken net niet sterk genoeg om een kans te maken. Van de nieuwe leden deed Pieter Duinker het zeer verdienstelijk.

Eindstand seizoen ‘22-’23: 1. Jaap Dros 2. Jon van Dorsten 3. Jaap de Wijk 4. Co van Heerwaarden 5. André Meerkerk 6. Willem Otten 7. Gerard Postma 8. Pieter Duinker.

Afbeelding
Dirk de Lugt Ridder in de Orde van Oranje Nassau Algemeen 5 uur geleden 18
Afbeelding
Wordt een bruggenbouwer voor de Texelse jeugd bij Young 4 Ever Vacatures 7 uur geleden
Afbeelding
“Soms heb ik thuis het gevoel dat ik even op eieren moet lopen" Gezondheid 9 uur geleden 9
Afbeelding
Maartenhuis zoekt Teamleider dagbesteding Algemeen 12 uur geleden 5
Afbeelding
Canarische plant reikt tot grote hoogte in tuin in Den Burg Algemeen 14 uur geleden 7
Afbeelding
Zilver Britt Kikkert op NK Children Algemeen 5 jun., 14:00 3
Afbeelding
Zonnige Duo Worsteling Algemeen 5 jun., 11:00
Afbeelding
Voorinschrijving Bouwdorp begonnen Algemeen 5 jun., 11:00 5