Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Eva Groot

Redacteur Texelse Courant

Debuutalbum Daniël de Boer: “Ik schrijf moeilijke momenten van me af”

Algemeen

Oud-Texelaar en bassist Daniël de Boer presenteerde donderdagavond in De Waldhoorn in Den Hoorn zijn debuutalbum ‘Out of Shadows’. Het album kwam vrijdag officieel uit. Het optreden in het dorpshuis van zijn oude woonplaats was de aftrap van zijn albumtour.

Met vijf bevriende muzikanten, die hij tijdens zijn master aan het Berklee College in Valencia leerde kennen, bracht Daniël de negen nummers van zijn album ten gehore, aangevuld met een vertolking van ‘Creep’ van Radiohead (vocalen en toetsen) en ‘It’s been so long’ van Avishai Cohen. “Een Israëlische bassist en een grote inspiratie voor mij.”

‘Out of Shadows’ is popmuziek met invloeden van wereldmuziek (aan het album werkten dan ook muzikanten van over de hele wereld mee) en behalve de albumtitel ook de titel van één van de nummers van het album. “Het gaat over een documentaire die ik heb gezien en veel indruk op me maakte. Maar tegelijkertijd staat de albumtitel voor het naar buiten treden met mijn werk.” ‘Don’t hold the line’ vindt Daniël zelf het mooiste stuk op zijn album. “Het gaat over een relatie die niet zo goed afliep. Moeilijke momenten gebruik ik graag voor mijn muziek.” Zo gaat ‘Outside’ of zijn dementerende opa in een verzorgingstehuis in coronatijd en kende ‘Remember’ - dat meer dan tien minuten duurt - prachtige solo’s.

Zo’n veertig geïnteresseerden kwamen op het optreden af. De zaal was voelbaar onder de indruk van de muziek (drie vocalisten, basgitaar, drums, toetsen, saxofoon, trombone en hoorn) en de pakkende teksten, die Daniël tussen de nummers door toelichtte. 


Afbeelding
Afbeelding
Dirk de Lugt Ridder in de Orde van Oranje Nassau Algemeen 4 uur geleden 15
Afbeelding
Wordt een bruggenbouwer voor de Texelse jeugd bij Young 4 Ever Vacatures 7 uur geleden
Afbeelding
“Soms heb ik thuis het gevoel dat ik even op eieren moet lopen" Gezondheid 9 uur geleden 9
Afbeelding
Maartenhuis zoekt Teamleider dagbesteding Algemeen 12 uur geleden 5
Afbeelding
Canarische plant reikt tot grote hoogte in tuin in Den Burg Algemeen 14 uur geleden 7
Afbeelding
Zilver Britt Kikkert op NK Children Algemeen 5 jun., 14:00 3
Afbeelding
Zonnige Duo Worsteling Algemeen 5 jun., 11:00
Afbeelding
Voorinschrijving Bouwdorp begonnen Algemeen 5 jun., 11:00 5