Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Stichting Texels Museum

Stichting Texels Museum omvat Ecomare, Museum Kaap Skil, Vuurtoren Texel en Oudheidkamer Texel

Hereniging met flessenpost bij Museum Kaap Skil

Algemeen

Waar een familietraditie al niet toe kan leiden! Toen de kinderen van de familie Jeibmann klein waren, gooiden ze altijd flessenpost in zee, als ze op Texel waren. Dat zo’n fles op Texel is aangespoeld en gevonden is dan ook niet vreemd. Maar dat de schrijvers na 22 jaar met hun brief worden herenigd, is wel uitzonderlijk. Al helemaal als het gebeurt door een artikel in een Duits dagblad.

Mevrouw Jeibmann vertelde hoe zij ontdekte dat de flessenpost van haar kinderen bij Museum Kaap Skil in de jutterij hangt: “Eind augustus 2022 las ik in onze krant Ruhr Nachrichten de kop ‘Hoe een brief van een inwoner van Lünen zijn weg vond naar het museum’. Toen ik vervolgens het hele artikel las, kon ik mijn ogen niet geloven: dit ging over onze inmiddels volwassen dochters Annika en Hannah! De hele dag rinkelde onze telefoon omdat mensen het hadden gelezen en ons erop attent wilden maken. Ik meldde mij met het verhaal bij de verslaggever, wat leidde tot een tweede artikel. Enorm leuk!”

Nu de familie eenmaal wist dat de brief in het museum te zien is, wilden ze graag eens op bezoek komen en hem bekijken. Tijdens hun jaarlijkse voorjaarsvakantie op Texel deze week, bezochten ze Museum Kaap Skil en spraken met jutter Gilles over de vondst. Ze brachten de krantenartikelen mee, om het verhaal compleet te maken. Een heel bijzondere gebeurtenis om na 22 jaar een flessenpost-brief te herenigen met de schrijvers!

Afbeelding
“Vanaf begin duidelijk dat brug niet tijdig klaar zou zijn" Algemeen 3 uur geleden 8
Afbeelding
Rook- en stookverbod in natuur Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Flair treedt op in café De Kuip Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Grijp jij deze kans? Gewoon doen! Kom werken bij De Krim Texel! Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Terrasje pakken met RPV Texel Verenigingen 9 uur geleden
Afbeelding
Lappendeken Postweg leidt opnieuw tot vragen Algemeen 10 uur geleden 9
Afbeelding
Online specialist en Webbeheerder Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Slootjesdagen bij De Marel Algemeen 13 uur geleden