Afbeelding
Foto: Novalishoeve

Novalishoeve zoekt een Buurtverbinder

Algemeen Vacatures

Wij zoeken een:

Buurtverbinder | 18-24 u p/w

Samen thuis in de wijk, dat is ons doel. Speel jij hierin een sleutelrol?

Als buurtverbinder ben je de spil in de Tuunen, een nieuwe wijk in Den Burg. Je startpunt zijn de cliënten van de Novalishoeve in hun eigen woonomgeving. Samen met hen bouw je aan verbinding in hun wijk en help je ze een eigen netwerk op te bouwen. Je stimuleert, motiveert, en faciliteert de cliënt om vanuit zijn eigen mogelijkheden hierin stappen te ondernemen. Het is voor jou vanzelfsprekend dat iedereen iets te bieden heeft en mee moet kunnen doen. Hierin ben je een voorbeeld voor je collega’s. Je werkt op basis van de Asset Based Community Development (ABCD) en positieve gezondheid.

Je brengt buurtbewoners met elkaar in contact, staat aan de start van initiatieven in de wijk en neemt het voortouw in contacten met instanties en organisaties. Het ene moment sta je met buurtbewoners in de moestuin en het andere moment schuif je namens de Novalishoeve aan bij vergaderingen met belanghebbenden en ketenpartners.

Wat is een Buurtverbinder / Community Building?

Community building is het versterken, stimuleren en aanmoedigen van buurtverbindingen. De kern is het bouwen aan een sterke gemeenschap waar iedereen zich welkom voelt en op eigen wijze meedoet. Het gaat hierbij om bewoners, buren, familie, naasten en iedereen op en rond de locatie en om de cliënt heen. Community building zorgt voor een andere wooncultuur, waar alle betrokkenen op basis van hun eigen kracht (interesses, hobby’s, talenten) gezamenlijk met elkaar leven en werken. Voor de ontwikkeling van de vitale woongemeenschap wordt ingezet op de bewezen effectieve sociale interventie ABCD community building.

Wij zoeken (iemand met):

 • HBO werk- en denkniveau; een relevante HBO-opleiding (Social Work/Zorg) is een pré; werkervaring op het gebied van welzijn en in het verbinden van doelgroepen;
 • ervaring in community building of affiniteit met community building en bereid zich hierin te verdiepen en te ontwikkelen.
 • ervaring met coaching en het leiden van veranderingen;
 • ervaring met conflicthantering en die gedoe niet uit de weg gaat;
 • ervaring met het organiseren van groepsbijeenkomsten;
 • iemand die kan pionieren en goed kan omgaan met onzekerheid en vrije ruimte;
 • iemand die gaat voor het eigenaarschap van cliënten en dit niet overneemt.
 • een gedreven teamplayer die goed en snel kan schakelen tussen contact met buren en cliënten en professionele vergadertafels;
 • iemand die goed kan reflecteren en leergierig is;
 • iemand die het niet erg vindt dat elke werkdag er anders uitziet en bereid is om weekenden en avonden te werken.

Wij bieden:

 • zinvol, uitdagend en belangrijk werk binnen een dynamische en inspirerende instelling op het prachtige eiland Texel;
 • een salaris conform CAO (GHZ), in schaal 50. Dat betekent dat je een salaris tussen de €2631,- en €3818,- bruto per maand verdient op basis van een fulltime werkweek (36 uur);
 • de keuze uit interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een fietsplan, een computerplan of de keuze om hier vakantie-uren van te kopen;
 • een goed pensioen via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn, 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering;
 • een laptop en telefoon om ook thuis jouw werkzaamheden uit te kunnen voeren;
 • een leuke baan, waarin een goede samenwerking centraal staat: we helpen en steunen elkaar waar nodig en er heerst een open en informele werksfeer.

Wie zijn wij?

De Novalishoeve is een biologisch dynamische zorgboerderij, met naast de hoofdlocatie in Den Hoorn op Texel, ook 16 zelfstandige woonplekken en een steunpunt in Den Burg. Tevens begeleiden we cliënten en gezinnen in hun eigen woonsituatie over het hele eiland. De Novalishoeve is onderdeel van de Raphaëlstichting, een antroposofische zorgaanbieder in Noord- en Zuid-Holland. We begeleiden mensen met psychische/psychiatrische problematiek, gedragsproblematiek en/of een verstandelijke beperking.

Ben jij na het lezen van deze vacaturetekst enthousiast geworden en zou je graag deel uitmaken van ons team? Solliciteer dan direct! Stuur je CV en motivatie per mail naar info@novalishoeve.nl t.a.v. directeur Joost Heerschop. Ook voor inhoudelijke vragen over deze vacature kun je contact opnemen via dit mailadres.

Wij vragen altijd om een referentie. Geen zorgen, dit overleggen we natuurlijk eerst met jou. Verder is het belangrijk dat je een VOG kunt krijgen, uiteraard kan je de kosten hiervan bij ons declareren op het moment dat je start. Mocht een van onze eigen medewerkers solliciteren, dan gaan we hier altijd mee in gesprek. Zodra wij een nieuwe collega hebben gevonden halen we de vacature offline. Kennismaken op locatie is onderdeel van de selectieprocedure.

Afbeelding
Herstart vergaderingen politiek Algemeen 10 minuten geleden
Afbeelding
Motie over herplantplicht bomen Algemeen 4 uur geleden 4
Afbeelding
Vlotten boot moeten extra worden getest Algemeen 6 uur geleden 4
Afbeelding
SOS Dolfijn vangt een op Texel gestrande bruinvis op Algemeen gisteren 4
Afbeelding
Eerste zeepaardje binnen bij Ecomare Algemeen 30 jan, 12:00 3
Afbeelding
Robin Nolan Trio bij Club Jazz on the Waves Cultuur 30 jan, 10:54
Afbeelding
Artex organiseert workshop dieren tekenen voor kinderen Algemeen 30 jan, 10:45
Afbeelding
Afspraken Vliehors nieuw leven ingeblazen Algemeen 30 jan, 08:50