Vier Texelse restaurants in de Lekker
AlgemeenIn totaal vier Texelse restaurants staan dit jaar in de restaurantgids Lekker 2023.
Twee werden dinsdagochtend al bekend; dat waren Bij Jef in Den Hoorn en Het Kook Atelier op Oost die allebei in de Top 100 van de Top 500 van de Lekker staan.
‘t Pakhuus van Boy Schuiling en Felicia Siebert in Oudeschild en Bosq van Robin en Marlies Koenen aan de rand van De Dennen staan beiden in de Top 500. Rebecca in De Waal en de Eilandkeuken, tot nu toe altijd steevast in de Top 500 van de Lekker, staan niet in de nieuwe restaurantgids voor 2023.
De keurmeesters van de Lekker kregen bij ‘t Pakhuus een vijfgangenmenu die een aaneenschakeling was van ‘prachtig op elkaar afgestemde smaken met een hoogwaardige kwaliteit.” Bij Bosq kregen ze een keur aan smaken met bijpassende wijnen.
Het Kook Atelier krijgt de lof dat er sprake is van ‘vijftien gangen lang sublieme mondvermaakjes op kwalitatief zeer hoog niveau.’. Bij Jef is er volgens de Lekker sprake van een gastronomische beleving pur sang. “Bij Jef verdient aan alle kanten een stijging van 25 naar 21 in de Top 100.”
Teide Schepers - Lizet Sleutelberg
Gastheer Teide Schepers van Bij Jef werd door de Lekker uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2022. Dat is een prestigieuze prijs voor jong gastvrijheidstalent.
De 23-jarige Teide was de beste van 22 kandidaten die het afgelopen half jaar na een strenge voorselectie, theorie- en praktijkproeven en een jurybezoek streden om de prijs voor de beste jonge gastheer of gastvrouw van Nederland. De theorie- en praktijkproeven werden afgenomen op de locatie van ROC Mondriaan in Den Haag onder leiding van juryvoorzitter Edwin Raben