Redder Bram Daniëls ontvangt de bronzen medaille van de KMRD uit handen van burgemeester Uitdehaag.
Redder Bram Daniëls ontvangt de bronzen medaille van de KMRD uit handen van burgemeester Uitdehaag. Foto: Gerard Timmerman

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Bronzen medaille KMRD voor redder van drenkeling

Algemeen

Bram Daniëls redde op 17 april van dit jaar een drenkeling uit de haven van Oudeschild. 

Voor zijn kordate en levensreddende optreden ontving hij vrijdag uit handen van burgemeester Uitdehaag, een reddersmedaille en een oorkonde van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (KMRD).

Bram Daniëls uit Den Dolder die in Utrecht studeert voor zijn Master of Finance, komt met zijn ouders regelmatig met de boot in de haven van Oudeschild. Ook op 17 april. Hij liep met zijn moeder over de haven van Oudeschild toen hij een man in het water zag vallen. Hij raakte bewusteloos, was niet aanspreekbaar en verkeerde in levensgevaar.

Bram aarzelde niet, sprong in het water en wist de drenkeling op het droge te krijgen. Later droeg hij de man over aan de hulpdiensten, die inmiddels door zijn moeder gewaarschuwd waren. Door deze kordate actie heeft hij vrijwel zeker het leven van de drenkeling gered.

De drenkeling was een medewerker van de vluchtelingenboot. Afkomstig uit Oost-Europa. Zijn dienstverband liep die dag af. Naderhand bleek dat hij onwel was geworden e in het water gevallen. Na behandeling in het ziekenhuis is hij teruggekeerd naar het land van herkomst, vermoedelijk Oekraïne.

De KMRD kende hem voor zijn heldendaad een bronzen reddersmedaille toe. “Het is niet vanzelfsprekend dat mensen zoals Bram het water in gaan om een drenkeling te redden. Veel mensen blijven op de kant en filmen de actie met hun telefoon”, zei de vertegenwoordiger van de KMRD.

Afbeelding
Enquête: 89 procent wil helft of meer energie duurzaam opwekken Algemeen 17 uur geleden 3
Afbeelding
Texelse Santa Run Algemeen 18 uur geleden 13
Afbeelding
De lezersfoto - Winter is coming Algemeen 20 uur geleden 3
Afbeelding
Auto van de weg door gladheid Algemeen 2 dec., 20:00 15
Afbeelding
Beauty Outline maakt ruimte voor plannen Algemeen 2 dec., 16:00
Afbeelding
Waar en wanneer werd deze foto gemaakt? Algemeen 2 dec., 12:30 21
Afbeelding
Beestachtig! - Geert Wilders Algemeen 2 dec., 10:30
Afbeelding
De lezersfoto - Zon laat zich zien Algemeen 2 dec., 08:30 1