Het team van het Kook Atelier.
Het team van het Kook Atelier. Foto: Robin Waerts

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Kook Atelier wint Texel Culinair

Algemeen

Het Kook Atelier van Joram Timmerman en Valerie Jongeneel op Oost is overallwinnaar geworden van de zeventiende editie van Texel Culinair.

Volgens de jury klopte alles bij het Kook Atelier. “De uitstraling, beleving, gastvrijheid en natuurlijk hun heerlijke gerechtjes.” Het Kook Atelier prolongeert de titel; de vorige editie van Texel Culinair in 2019 was het restaurant ook de overallwinnaar. De gerechten waren afgelopen weekend opgedeeld in de elementen water, lucht, vuur en aarde. Dat werd vertaald in waddenoesters en langoustines, een notenpatee, gerookte parelgort Koji en Carrotcake. De prijs voor het beste gerechtje ging naar nieuweling Texels Goud van de familie Klip uit De Cocksdorp voor hun TX Goud minikroketten. Beste themagerechtje werd gewonnen door Hotel Restaurant Rebecca van Leon en Melvin van Sambeek uit De Waal met hun paddenstoel met pompoen en venkel. Texel Culinair stond de afgelopen dagen in het teken van de herfst. Grandcafé ‘t Plein kreeg de aanmoedigingsprijs. De jury bestond uit journalist Marjolein Hurkmans (Telegraaf), foodbloggers Mariette van den Brande en Marieke Slettenhaar en burgemeester Michiel Uitdehaag.

Het evenement trok zowel Texelaars als een hoop toeristen die naar De Koog waren gekomen. Volgens Miko Honingh, voorzitter van Texel Culinair, was het een weekend lang genieten. “Bezoekers, restaurants, juryleden en vrijwilligers samen hebben er echt een feest van gemaakt.”

Afbeelding
Dwergvinvis gezien bij paal 17 Algemeen 10 uur geleden 6
Afbeelding
Nieuwe Texel Darts Trophy op De Krim Algemeen 13 uur geleden 5
Afbeelding
Nét niet voor Betsema in Boom Algemeen 15 uur geleden 3
Afbeelding
De Lezersfoto - Ochtendfile Algemeen 22 uur geleden 18
Afbeelding
Koreaanse detective in Cinema Texel Algemeen 2 dec, 16:00
Afbeelding
Zienswijzen als reddingsboei tegen maatregelen in Paraplubestemmingsplan verblijfsrecreatie Algemeen 2 dec, 14:00 4
Afbeelding
Boomsingel onderhoud langs Waalenburgerdijkje Algemeen 2 dec, 08:00 2
Afbeelding
Texel deze Week 1 december 2022 Algemeen 1 dec, 18:39