Het stuk Postweg dat nog gereconstrueerd moet worden.
Het stuk Postweg dat nog gereconstrueerd moet worden. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Onvrede over vroege afsluiting Postweg

Algemeen

Ondernemers in De Cocksdorp zijn onaangenaam verrast dat de werkzaamheden aan de Postweg eerder zijn begonnen dan gepland.

De eerste wegen werden tot hun verrassing woensdag al afgesloten, terwijl op de borden langs de weg te lezen is dat het werk aan de Postweg op 29 augustus begint. Aanvankelijk was sprake van oktober dat de werkzaamheden zouden beginnen.

De ondernemers vinden het jammer dat de afsluiting woensdag onaangekondigd is begonnen. Ze zitten nog midden in het hoogseizoen, waardoor er nog een hoop gasten op het noordelijk deel van het eiland zijn.

De ondernemers hebben woensdag meteen een spoedvergadering belegd, zodat er donderdag een gezamenlijke brief naar de gemeente gestuurd kon worden. “De vergadering liet duidelijk zien dat er een hoop onbegrip in het dorp leeft en dat de ondernemers, die veel tijd en energie gestoken hebben in overleg met gemeente en Boskalis, zich niet serieus genomen voelen.” 

De ondernemers vinden het ook jammer dat de omleiding al is vastgelegd, omdat ze zelf nog alternatieven voor de omleiding in gedachten hadden.

De gemeente communiceerde gisteren (donderdag) dat op maandag 22 augustus de voorbereidende nutswerkzaamheden voor de reconstructie van de Postweg gestart waren, dat het wegdeel tussen de Slufterweg en de Hollandseweg was afgesloten voor doorgaand verkeer en dat verkeer wordt omgeleid via de Hoofdweg.

De huidige kabels en leidingen voor gas, water en elektra worden vervangen en uitgebreid waar nodig. De nutswerkzaamheden zijn volgens de gemeente eerder gestart omdat ze omvangrijker bleken dan oorspronkelijk gedacht. De vervroeging moet volgens de gemeente een mogelijke uitloop van de werkzaamheden in het voorjaar van 2023 voorkomen.

Komende woensdag 31 augustus houden Boskalis en de gemeente een informatiebijeenkomst voor bewoners en bedrijven aan de Postweg en directe omgeving.

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 13 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45