Nynke Moormann.
Nynke Moormann. Foto: Arno Bakker

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Knappe prestaties op wedstrijden Akenburg

Algemeen

Beau Kroonder heeft zondag tijdens een dressuur-en springwedstrijd op manege Akenburg de laatste punten behaald in de klasse ZZ-licht dressuur en mag nu uitkomen in de ZZ-zwaar. Kroonder werd tweemaal eerste met haar Jazzboy. Tweemaal tweede werd Jhelisa Burgin met Vmf Barabas met twee mooie winstpunten. Nynke Moorman won in haar klasse bij de springruiters.

Marloes van der Vis werd in de klasse Z1 tweemaal eerste met Habibi BH en behaalde twee mooie winstpunten. Rosanne van der Slikke wist drie dikke winstpunten bij elkaar te rijden in de klasse Z1-pony’s en werd tweemaal eerste met Mr. Handsome. Alicia Saal (M1) werd eenmaal eerste bij de M1/M2-paarden en behaalde een mooie winstpunt. Sabine van der Wal (M1) werd de andere proef mooi eerste en behaalde twee winstpunten. Annemieke Bos (M2) behaalde twee winstpunten, Mandy Bosma behaalde er een. Leonie van Schaik werd met Miekaloma eenmaal eerste en eenmaal tweede in de klasse L1 en behaalde drie winstpunten. Lianne Wetenkamp werd ook eenmaal eerste met Limonchello en behaalde twee winstpunten. Tweede werd Stephanie van der Hoorn (L2) met My Dreamboy TC en behaalde eveneens twee winstpunten. Suzan Pijper (L2) behaalde twee winstpunten en Manon Visser (L2) behaalde er een. Giulia Winnubst was tweemaal oppermachtig met Goldfinch Rocky in de klasse L1-pony’s en behaalde drie mooie winstpunten. Cato Kaan werd tweemaal tweede en behaalde twee winstpunten. Sophie Snowden behaalde een mooie winstpunt met haar pony Nadine.

Springen

’ s Middags werd het springparcours verreden door de springleden van de Waddenruiters en de Kleppertjes. Sabine van der Wal was hierin oppermachtig en wist zich tweemaal heel netjes door het zeer bijzonder opgezette parcours te manoeuvreren op een hoogte van 1.10 mtr. Van der Wal werd tweemaal eerste met een mooie foutloze ronde en een rondje met een balkje en wat tijd. Leonie van Schaik werd eenmaal eerste met Elviro la Grande in het 1.20 mtr met een klein pechbalkje en haar merrie Miekaloma liep een foutloos rondje op 70 cm met een eerste prijs. Romina Winnubst was tweemaal oppermachtig in de 80 cm en Nynke Moormann werd tweemaal eerste in de 1 mtr en de 1.10 klasse met Levitus H. Zij reden een mooie nulronde en een rondje met een paar strafpuntjes. Chanel Zoetelief werd tweemaal eerste in het 70 cm. Met haar pony Promiss reed zij twee mooie parcoursen met een klein pechbalkje. Naomi van der Hulst werd eenmaal eerste met haar jonge merrie Nanstasia in de 60 cm klasse. Zij reden een mooie foutloze ronde. Eva Helbers won tot twee keer toe met Fanatic het 80/90 cm en reed een hele mooie foutloze ronde en een rondje met een balkje. Silve Schoorl en Lianne wetenkamp werden beide eenmaal tweede achter Helbers met mooie rondes. Manon Visser reed met Bailey twee mooie rondes in de 1 mtr. klasse en wist deze tweemaal op haar naam te zetten. Annemieke Bos reed met Haya Lavsca ook een mooie ronde in het 1,10 met een klein pechbalkje.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 13 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 18 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1