Kimberly Monsma van Eiland Baby Kids Store aan de Nikadel in De Koog toont haar collectie kinderkleding.
Kimberly Monsma van Eiland Baby Kids Store aan de Nikadel in De Koog toont haar collectie kinderkleding. Foto: Gerard Timmerman

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Kimberly opent Eiland Baby Kids Store in De Koog

Algemeen

Aan de Nikadel in De Koog heeft Kimberly Monsma Eiland Baby Kids Store geopend. Met kleding, speelgoed en lifestyle voor kinderen van nul tot acht.

Kleding ontwerpt ze voor een groot deel zelf. Je kunt er ook terecht voor speelgoed en verzorgingsproducten.

Kimberly: “Ik werkte in de horeca, kreeg een dochter en wilde na mijn verlof dolgraag weer aan het werk. Maar door de lockdown kwam het er niet van. Ik zat in de babytijd en dacht: ik ga iets maken voor mijn dochter Pippa Fleur. Mijn overbuurvrouw naaide altijd zelf voor haar kinderen en ik vroeg haar of zij me kon helpen met het leerproces. Ik pakte het makkelijk op.” 

Toen ze wat had gemaakt voor haar dochter, kreeg ze de smaak goed te pakken. “Het groeide uit tot een zelfgemaakte collectie. We maakten een winkeltje in het strandpaviljoen 21 van mijn schoonfamilie en hebben daar jurkjes, mutsen, wikkeldoeken, slabbetjes en andere spulletjes opgehangen. Het verkocht best goed. Een kraamverzorgster op het eiland wilde me graag helpen en zo is het stukje bij beetje gegroeid.”

“Het werd zó goed ontvangen, dat ik dacht: hier wil ik meer mee doen. Toen kwam dit winkelpand te koop in De Korf 3.” Op 1 juli kreeg Kim de sleutel. “Het was casco opgeleverd, er moest nog veel gebeuren. Mijn man en zwager zijn handige klussers en zelf kan ik nu ook tegelen.” Ze kan trots zijn op het resultaat. Het straatje dat de Dorpsstraat en de Nikadel verbindt is weliswaar nog niet “af”, de winkel is een plaatje.

Een sfeervolle zaak met een uitgebreide en gevarieerde collectie baby- en kinderkleding, speelgoed, lifestyle- en verzorgingsproducten voor kinderen tot acht jaar.

“Voor mijn eigen merk Eiland Baby ontwerp ik het grootste deel zelf. Of ik bedenk iets, een jurkje, shirtje of iets anders en vraag een ZZP’er het verder uit te werken. Ze tekenen het patroon en er zijn er ook die zelf ontwerpen.

Inmiddels heeft ze op Texel en elders meerdere ZZP’ers die helpen bij de productie van haar eigen merk. Alles handgemaakt.

Haar ideeën werkt Kim uit in het atelier achter in de zaak. “Als het wat rustiger is, zoals in de wintermaanden, kan ik daar lekker werken en toch een oogje op de winkel houden. Proefmodellen maak ik vaak in de maat van mijn dochtertje, om te kijken of het goed zit. Vanuit dat ontwerp bereken ik de andere maten. Ik gebruik stoffen van goede kwaliteit, waarvan de kleuren goed blijven en die niet uitrekken. Ik hou van eenvoud en praktisch. Het moet lekker zitten en als een baby morst is de kleur zo gekozen dat de vlek niet teveel opvalt. Kleding tot maat 116, ongeveer tot zes jaar. Stoffen uit Europa, 95 procent katoen en 5 procent elastaan, voor de rekbaarheid.”

Eiland Baby Kids Store heeft ook andere merken. Bij de keuze laat Kim zich door dezelfde visie leiden als bij het eigen merk: mooi, duurzaam, comfortabel en een zo klein mogelijke footprint. “MarMar Copenhagen’ uit Denemarken. Mooie en doordachte kleding, duurzaam geproduceerd. Kiekebroek, een handgemaakt label uit Dordrecht. Ducksday komt uit België. Een klein label, duurzaam, ook geen chemische kleurstoffen, ademend en gericht op comfort. Schoentjes van Barbarossa, tot maat 23. Echt leer, dat zich vormt naar de voet.”

Speelgoed komt voornamelijk uit Polen. “Kleine labels. Ze lopen er voorop in gebruik van duurzame materialen en handwerk. De verzorgingsproducten zijn van onder meer Mushie en Naif. Vegan, dierproef vrij en zonder parfumstoffen, ook voor tijdens de zwangerschap.”

Eiland Baby Kids Store heeft ook een webwinkel, ontworpen en gebouwd door haar buren: Erwin Ruumpol en Chanique Guldemond van concept bureau Outline Concepts.

Afbeelding
Sinterklaas in Evenementenhal Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Redactie op zoek naar programma’s Ouwe Sunderklaas Algemeen 2 uur geleden 2
Afbeelding
De Lezersfoto - Kotter bij Ceres Algemeen 5 uur geleden 8
Afbeelding
Dwergvinvis gezien bij paal 17 Algemeen 17 uur geleden 8
Afbeelding
Nieuwe Texel Darts Trophy op De Krim Algemeen 20 uur geleden 6
Afbeelding
Nét niet voor Betsema in Boom Algemeen 21 uur geleden 3
Afbeelding
De Lezersfoto - Ochtendfile Algemeen 3 dec, 08:00 18
Afbeelding
Koreaanse detective in Cinema Texel Algemeen 2 dec, 16:00