Nostalgische Boerendag.
Nostalgische Boerendag. Foto: Picasa

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Terug in tijd op Nostalgische Boerendag

Algemeen

Stichting Landbouw Historie Texel houdt komende zondag 7 augustus van 11:00 tot 16:00 uur bij boerderij Westerheem aan de Westerweg 88 een Nostalgische Boerendag.

Het wordt de tweede editie. De eerste Nostalgische Boerendag was in 2019 en kon daarna twee jaar als gevolg van corona geen doorgang vinden.

Dit jaar wordt het volgens de organisatie allemaal iets groter van opzet dan de vorige keer. Naast demonstraties met de vele hooibouwmachines worden er aardappelen gerooid, maïs gehakseld, mest gestrooid en geploegd met paarden. “De aardappelen zullen in zakjes van 5 kilo verkocht worden ten behoeve van de stichting.”

Op het erf vinden kleine demonstraties plaats van onder andere ambachtelijke smid John Timmermans, er wordt wol gekaard en gesponnen, de was ‘uit grootmoeders tijd’ wordt gedaan en er wordt hout gezaagd. De schapenboet die op het erf van Westerheem staat, is ook te bezichtigen en bergt veel oude boeren gereedschappen.

Van de vaste wal komen er volgens de organisatie diverse spullen waaronder stationaire motoren, een Unimog met opgebouwde Atlas kraan, diverse tractoren en meer. Uit Groningen komt een span Shire paarden met ploeg.

De entree is gratis, er staan melkbussen voor een vrijwillige bijdrage. De catering is in eigen beheer waarvan de opbrengst ten goede komt aan de organiserende stichting. Een aantal sponsors helpt mee om de dag financieel rond te breien.

Afbeelding
Tour de Lasalle start met Texelse omloop Sport 1 uur geleden
Afbeelding
Podcast Texelse Courant 1 juni 2023 Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Gezellige zondagmiddag met muziek op het terras van Prins Hendrik Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
DEMTex zoekt een coördinator Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
“Twee keer keer in de week avond vrij" Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
JO17-1 van Texel'94 kampioen Sport 23 uur geleden 13
Afbeelding
Gemeentewinkel zoekt medewerkers Algemeen 23 uur geleden 3
Afbeelding
Burgemeester Uitdehaag neemt afscheid Algemeen gisteren