Danny Plezier.
Danny Plezier.

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Geen stijve kerst in Den Burg

Algemeen

"Wat wij belangrijk vinden is dat mensen echt een avondje uit hebben en geen stijve kerst aan een tafel, waarbij eten en vertrekken het recept is. Het moet een culinair avontuur worden, waarbij de gasten ook nog vermaakt worden", stelt Niek Zuidhof. Samen met zijn partner Anita Muilwijk organiseert hij op dinsdag 26 december een 'Singing and dining' in Hart van Texel, eten en drinken aan de Zwaanstraat in Den Burg.

"Het moet niet opgedirkt en stijf zijn, maar natuurlijk wel feestelijk. We hebben zanger Danny Plezier die een afwisselend programma verzorgt. Hij begint met rustige kerstnummers, gaat over in Engelse nummers en gaat daarna helemaal los. We hebben vaak meegemaakt dat we ergens aan het dineren waren en dat we klaar waren met eten en gewoon nog even wilden blijven hangen, maar dit eigenlijk niet de bedoeling was. De restauranteigenaren wilden dan de tafel gewoon vrij hebben voor nieuwe gasten. Die manier van werken zijn wij enorm allergisch voor", stelt Niek. Anita vult aan: "Wij kennen het singing and dining van de overkant, wij gingen regelmatig naar dit soort avonden in de omgeving van Amsterdam. Het geeft zoveel plezier. Je komt geheel voldaan thuis. Het is niet uit eten, het is echt een uitje."

Maar zanger of niet, er moet natuurlijk ook gewoon gegeten worden en het diner mag er zijn. "Laagdrempelig, maar lekker", vertelt Niek. Op het menu een bittergarnituur van Peek, een garnalencocktail, huisgemaakte kippensoep, een kabeljauwspies, kipspies met pruimensaus, stoofpeertjes met spruiten, 'rustieke' friet en een verrassingsdessert. "We hebben het geluk dat Anita niet alleen gastvrouw is maar ook fantastisch kookt, zij staat dus in de keuken. We runnen dit bedrijf samen sinds april en het gaat boven verwachting. Binnen een half jaar staan we in de top 5 van restaurants van Den Burg op TripAdvisor. De combinatie van onze scooterverhuur en de compleet verzorgde avonden voor groepen doen het goed bij de gasten", besluit Zuidhof.

Het diner begint om 17:00 en eindigt om 20:30 uur, zodat ook gasten van de overkant kunnen aansluiten. Reserveren kan via telefoonnummer 06 3893 5130. Bij het schrijven van dit artikel waren en nog een aantal tafels beschikbaar.

Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 28 minuten geleden
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 2 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 4 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 22 uur geleden 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen gisteren 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen gisteren
De toren van de Waalderkerk in de steigers.
ONDERHOUDEND Algemeen 16 apr, 14:10
Landschapsfotografie met een prachtige lucht
Zilveren Camera-expositie komt naar Texel Algemeen 16 apr, 10:30