Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Artex Kunstenschool

School of the Arts, music school, dance school, theatre school and courses fine arts

Succesvol optreden Artex Fortissimo orkest in Bloemendaal

Cultuur

Het wordt al een heuse traditie, het gezamenlijke Kerstconcert van het Fortissimo jeugdorkest van Artex met de twee jeugdorkesten van Bloemendaal (het BJO en Camerata) onder leiding van Annelies Smit. Afgelopen vrijdag traden de Texelse muzikanten op in de kerk naast de Gemeentelijke Muziekschool Bloemendaal Jaap Prinsen.

Met gepermitteerd eerder vertrek van school kon op vrijdag de boot van 14 uur gehaald worden, zodat de muzikanten (fluit, klarinet, trompet, saxofoon en toetsen) op tijd arriveerden voor de gezamenlijke repetitie. De 7 stukken die op Texel in 2 repetities ingestudeerd werden onder leiding van Loes Bakker waren vanaf dat moment in veel grotere meer originele bezetting te horen: in de Bloemendaalse orkesten spelen veel violen, celli en zelfs contrabassen mee. In de laatste twee stukken die alle muzikanten aan het eind van het concert speelden zaten ook nog hobo's, hoorns, meer koper en zelfs pauken waardoor de symfonische klank nog indrukwekkender door de grote kerk klonk.

Het was, naast heel leerzaam, ook gezellig in Bloemendaal: in de muziekschool naast de kerk was er een gezellige maaltijd die de ouders van Bloemendaal bij elkaar hadden gekokkereld, waardoor er voor 80 (!) jeugdige muzikanten een imposant buffet klaarstond tussen de repetities en het concert.

In het nieuwe jaar staan er alweer heel wat activiteiten voor het Fortissimo orkest op stapel: deelname aan het Ensemblefestival eind januari, een tegenbezoek van Bloemendaal aan Texel in april, en in juni de inmiddels jaarlijkse uitwisseling met de jeugdorkesten van Amsterdam onder leiding van Peter Veenhuizen. Het belooft een muzikaal jaar te worden!

Afbeelding
Redactie op zoek naar mooiste koningsdagfoto's Oproep 10 uur geleden
Afbeelding
Woontij zoekt enthousiaste collega's 13 uur geleden
Afbeelding
Stichting Texels Museum zoekt een Lid Raad van Toezicht 15 uur geleden
Afbeelding
Rolf Bak Officier in Orde van Oranje Nassau Algemeen 15 uur geleden 8
Afbeelding
AB Texel zoekt administratief talent 16 uur geleden
Afbeelding
Harry Wetenkamp Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 16 uur geleden 22
Afbeelding
Koninklijk lintje voor Jenny van Lubek Algemeen 17 uur geleden 19
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Jany Schraag Algemeen 17 uur geleden 5