Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Artex Kunstenschool

School of the Arts, music school, dance school, theatre school and courses fine arts

Succesvol optreden Artex Fortissimo orkest in Bloemendaal

Cultuur

Het wordt al een heuse traditie, het gezamenlijke Kerstconcert van het Fortissimo jeugdorkest van Artex met de twee jeugdorkesten van Bloemendaal (het BJO en Camerata) onder leiding van Annelies Smit. Afgelopen vrijdag traden de Texelse muzikanten op in de kerk naast de Gemeentelijke Muziekschool Bloemendaal Jaap Prinsen.

Met gepermitteerd eerder vertrek van school kon op vrijdag de boot van 14 uur gehaald worden, zodat de muzikanten (fluit, klarinet, trompet, saxofoon en toetsen) op tijd arriveerden voor de gezamenlijke repetitie. De 7 stukken die op Texel in 2 repetities ingestudeerd werden onder leiding van Loes Bakker waren vanaf dat moment in veel grotere meer originele bezetting te horen: in de Bloemendaalse orkesten spelen veel violen, celli en zelfs contrabassen mee. In de laatste twee stukken die alle muzikanten aan het eind van het concert speelden zaten ook nog hobo's, hoorns, meer koper en zelfs pauken waardoor de symfonische klank nog indrukwekkender door de grote kerk klonk.

Het was, naast heel leerzaam, ook gezellig in Bloemendaal: in de muziekschool naast de kerk was er een gezellige maaltijd die de ouders van Bloemendaal bij elkaar hadden gekokkereld, waardoor er voor 80 (!) jeugdige muzikanten een imposant buffet klaarstond tussen de repetities en het concert.

In het nieuwe jaar staan er alweer heel wat activiteiten voor het Fortissimo orkest op stapel: deelname aan het Ensemblefestival eind januari, een tegenbezoek van Bloemendaal aan Texel in april, en in juni de inmiddels jaarlijkse uitwisseling met de jeugdorkesten van Amsterdam onder leiding van Peter Veenhuizen. Het belooft een muzikaal jaar te worden!

Michelle de Vries presenteert de podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 8 mei 2024 Algemeen 2 uur geleden
De film 'Mama' is op Texel gemaakt en er doen ook jonge Texelaars aan mee.
Moederdagpremiére film Mama Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Texel zoekt een Medewerker Gemeentewinkel 7 uur geleden
Afbeelding
Nieuwenhuis beste biljarter bij DVO Sport 7 mei, 13:30 1
Het Familietoernooi bij ZDH.
Familietoernooi voor voetballers bij ZDH Sport 7 mei, 11:00 1
Afbeelding
Molens De Traanroeier en Het Noorden geopend op Open Molendag Algemeen 7 mei, 10:17
Schilderij uit de expositie ‘Texels Landschap’ gemaakt door Joke Keijzer-Schraag
Expositie 'Texels Landschap' in De Twaalf Balcken Cultuur 7 mei, 09:29
Een vat Texels Geheim 2024 aan boord van de reddingboot.
Texels bier voor jubilerende KNRM Algemeen 6 mei, 10:30 1