Het weg achterlangs de OSG en de Skool wordt breder gemaakt.
Het weg achterlangs de OSG en de Skool wordt breder gemaakt. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Verkeersmaatregelen in omgeving Skool

Algemeen

De gemeente gaat maatregelen nemen tegen de drukte in de verkeerstromen die zich met name in de ochtend in de omgeving van de nieuwe Skool in Den Burg voordoen.

De weg achterlangs de OSG en de Skool wordt op sommige plekken breder gemaakt (zonder de bomen te verwijderen) en er komt een tijdelijk zebrapad over de Emmalaan, direct naast de inrit van het parkeerterrein voor Deuce. Bij de herherinrichting van de Emmalaan (als er afzonderlijke fietspaden langs de weg komen) wordt er een definitieve oversteekplaats aangelegd.


De doorgang tussen de Skool en de TXL sporthal. 

Ook wordt de doorgaande verbinding voor auto’s tussen het parkeerterrein bij de sporthal en het parkeerterrein bij Deuce opgeheven. Volgens de gemeente is het daar te druk, omdat automobilisten, fietsers en voetgangers in twee richtingen gebruiken maken van dezelfde rijbaan. “Voor fietsers en voetgangers blijft het wel mogelijk om deze route te nemen.” De verbinding wordt in eerste instantie met tijdelijke afzettingen afgesloten voor auto’s. De gemeente bekijkt vervolgens of dat een gewenst effect heeft.

Daarnaast wordt de fietsinrit nabij de rotonde Emmalaan/Elemert richting de achterzijde van Deuce verbreed. Die kan nu soms aan de smalle kant zijn.


De maatregelen zijn volgens de gemeente besproken met de hulpdiensten, Skool, OSG, Deuce en de beheerders van de TXL sporthal. De kosten bedragen €15.000,-, bedoeling is dat de maatregelen op korte termijn worden uitgevoerd. “Indien mogelijk in de zomervakantie zodat de schoolgaande kinderen er geen hinder van ondervinden.” 

De planning is volgens de gemeente wel afhankelijk van het tijdig leveren van de benodigde materialen. Er komen geen klaar-overs zoals de PvdA had voorgesteld; de basisscholen in de Skool zien daar geen meerwaarde van in. 

De gemeente laat en passant in een brief aan de gemeenteraad weten dat de aanleg van het plein rond de Skool €35.000,- meer heeft gekost, omdat bij de aanleg van het plein nog veel puinresten in de ondergrond aanwezig waren. Die waren vermoedelijk van de oude sporthal van de OSG die een paar jaar geleden is gesloopt.

Afbeelding
Nieuwenhuis beste biljarter bij DVO Sport 14 uur geleden 1
Het Familietoernooi bij ZDH.
Familietoernooi voor voetballers bij ZDH Sport 17 uur geleden 1
Afbeelding
Molens De Traanroeier en Het Noorden geopend op Open Molendag Algemeen 17 uur geleden
Schilderij uit de expositie ‘Texels Landschap’ gemaakt door Joke Keijzer-Schraag
Expositie 'Texels Landschap' in De Twaalf Balcken Cultuur 18 uur geleden
Een vat Texels Geheim 2024 aan boord van de reddingboot.
Texels bier voor jubilerende KNRM Algemeen 6 mei, 10:30 1
Nieuwe verschijning op Texel: de Vogelfietssafari van Klaas de Jong.
Van bierfiets tot vogelfietssafari Algemeen 5 mei, 16:30 9
Martine van Huntum en haar team zijn al jaren de specialist in gezichtsbehandelingen.
Beauty Outline is de personal trainer voor je huid Advertorials 5 mei, 13:00
Eilanddichter Fiet van Beek draagt Tegenspraak voor.
TEGENSPRAAK Algemeen 5 mei, 12:00 1