Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

"Bewoners buitengebied moeten zich zo snel mogelijk melden"

Algemeen

Onlangs maakte Stichting Glasvezel Texel bekend dat er op korte termijn kan worden gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Wanneer er voldoende aanmeldingen binnen zijn, kan een groot deel van de bewoners in het buitengebied naar verwachting nog voor het toeristische seizoen van 2018 worden aangesloten op het netwerk. De stichting roept bewoners van het buitengebied op zich zo snel mogelijk aan te melden.

Stichting Glasvezel Texel en partner Kabeltex zien op dit moment dat het aantal aanmeldingen wat stagneert. "Dat is zonde. Waar en wanneer er precies gestart kan worden met de aanleg van het netwerk, hangt namelijk samen met het aantal aanmeldingen", legt voorzitter Albert Huisman uit. "In gebieden waar ten minste 60% van de aan te sluiten percelen zich hebben aangemeld, zal eerder gestart worden."

Belang van glasvezel in het buitengebied

Met glasvezel in het buitengebied is heel Texel volgens de stichting binnenkort klaar voor een toekomst met steeds meer technologische toepassingen. "Onze missie is in principe geslaagd. Het is nu aan de bewoners van het buitengebied om zich aan te melden bij Kabeltex", laat Huisman weten. "We hopen dat de bewoners zich realiseren hoe uniek deze kans is en dat snel internet ook voor hen van groot belang is."

De stichting benadrukt dat een snelle internetverbinding en een stabiel netwerk onmisbaar zijn in de huidige samenleving. "Onlangs hebben we een korte animatie laten maken waarin we de voordelen van een glasvezelverbinding nog eens duidelijk op een rij zetten. Dit filmpje is te vinden op onze website www.glasvezeltexel.nl."

Aanmelden

Bewoners in het buitengebied kunnen zich aanmelden door naar www.glasvezeltexel.nl te gaan en de postcodecheck uit te voeren. Een ieder wiens adres in aanmerking komt voor een aansluiting, kan zich daarna direct aanmelden door het formulier in te vullen of door contact op te nemen met Kabeltex. Glasvezel in het buitengebied is beschikbaar tegen de standaard abonnementskosten van Kabeltex, plus een buitengebied toeslag van € 12,50 per maand voor de duur van 20 jaar. Deze buitengebied toeslag kan overigens ook in één keer worden voldaan, huishoudens betalen dan eenmalig een bedrag van € 2250,-.

Samen kunnen we ons doel behalen

Huisman doet verder een oproep aan mensen die zich al aangemeld hebben om ook hun buren, kennissen en vrienden in het buitengebied aan te sporen zich aan te melden. "We moeten dit samen doen en om zo snel mogelijk te kunnen starten is het belangrijk dat er voor 31 december 2017 nog een flink aantal aanmeldingen bijkomt."

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 36 minuten geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 1 uur geleden 1
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45