De OSG in Den Burg.
De OSG in Den Burg. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Vrijwel alle leerlingen OSG geslaagd

Algemeen

Vrijwel alle 150 eindexamenleerlingen van de OSG in Den Burg zijn dit jaar geslaagd voor hun eindexamen.

Dat is vandaag gebleken nadat ook de uitslagen bekend zijn geworden van de leerlingen die in het tweede tijdvak eindexamen deden.

Nog ruim 20 leerlingen zaten vanochtend in spanning te wachten en kregen rond 11:30 uur het verlossende telefoontje van de OSG. 

Bij het vmbo basis  en het vmbo kader is 100 procent geslaagd, bij de mavo 97 procent, bij de havo ook 97 procent (één leerling is gezakt) en op het vwo is 94 procent van de leerlingen geslaagd (ook hier één gezakt). Twee leerlingen van de mavo slaagden cum laude.

De OSG is zeer tevreden over het resultaat: “Hiermee laten we zien dat we in de afgelopen drie jaren stabiel hoge slagingspercentages hebben op alle afdelingen.” 

Vier jaar geleden lag het gemiddeld slagingspercentage op de OSG net iets boven de 80 procent. In de afgelopen drie jaren lag het gemiddelde slagingspercentage steeds dicht tegen de 100 procent. Rector-bestuurder Corrie Setz: “Hiermee laten we zien dat de verbeterslag die we samen hebben gemaakt een stabiel en blijvend effect heeft. Daar zijn we met zijn allen natuurlijk harstikke trots op.” 

De diploma-uitreiking is volgende week woensdag 6 en donderdag 7 juli in de Evenementenhal van De Krim nabij De Cocksdorp. Thema daarvan is dit jaar Crazy Summer.

De Texelse Courant plaatst komende dinsdag 5 juli een fotopagina in de krant van Texelse leerlingen die in het tweede en het eerste tijdvak zijn geslaagd voor hun eindexamen in het voortgezet onderwijs. Foto’s (bij voorkeur met vlag) kunnen tot en met zondag worden verstuurd naar redactie@texelsecourant.nl (graag met voornaam, achternaam en de gevolgde richting waarin het diploma is behaald).

Er is nog een herkansmogelijkheid in het derde tijdvak en dat is volgende week van 5 tot en met 8 juli. Deze leerlingen ontvangen op 14 juli de uitslag. 

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 8 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45