De Rede tussen de Van der Sterrweg en 't Horntje.
De Rede tussen de Van der Sterrweg en 't Horntje. Foto: Aangeleverd

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Onderhoud aan slecht asfalt op Texel

Algemeen

De gemeente laat komende maand op verschillende wegen op het eiland onderhoud uitvoeren aan het asfalt. Aannemer Strukton Civiel West uit Medemblik start komende maandag 4 juli met de werkzaamheden. Doorgaand verkeer wordt ter plaatse tijdelijk omgeleid.

Als eerst is ’t Horntje aan de beurt. Het gaat hier om de Rede (tussen De Dageraad en de Van der Sterrweg) en het fietspad Noorderhaaks (tussen De Dageraad en het Landsdiep) zijn volgens de gemeente tot en met 15 juli afgesloten in verband met de werkzaamheden. De wegen zijn op 4 juli afgesloten in verband met freeswerkzaamheden. Tijdens het asfalteren zijn het fietspad Noorderhaaks (5 juli) en De Rede op (7 juli) ook gesloten. Hierna worden ze weer opengesteld. De werkzaamheden duren volgens de gemeente tot en met 15 juli.

In Oudeschild wordt onderhoud uitgevoerd aan het fietspad Heemskerckstraat, dit pad is afgesloten op 4 juli. Op Oost werkt de aannemer op 4 en 5 juli aan de Loswal, tussen het kombord Oost en de Lancasterdijk. 

Het fietspad bij Tienhoven is op 5 juli afgesloten, Zuid-Haffel is afgesloten op 4 en 5 juli, De Zeshonderd op 5 juli. “Aan het einde van de maand worden op deze locaties nog gaten en scheuren gevuld. De weg wordt voor deze werkzaamheden niet afgesloten.”

Volgens de gemeente is op deze locaties sprake van slecht asfalt of scheuren in het asfalt. “De werkzaamheden omvatten het verwijderen van de oude verharding en aanbrengen van nieuwe verharding en markeringen. Tot slot worden ook de bermen weer netjes achtergelaten. Met periodiek onderhoud zorgen we ervoor dat de verharding weer in goede staat is en zo de verkeersveiligheid gewaarborgd blijft.”

Schetsontwerp van het kunstwerk in het Thijssehuis.
Zoeken naar kleuren kunstwerk Thijssehuis Algemeen 16 uur geleden 12
Vlnr: Arco Garritsen en Jan Jacob Rab van de Zestig van Texel met in hun midden Jaap Witte.
Jaap Witte wint Schapenroosterbokaal en Lopertje Sport 20 uur geleden 2
De hoogwerker is paraat in de Molenstraat voor controle van de schoorsteen.
Brandweer in actie na brandmelding Algemeen 28 apr, 17:55
Fien Quartel, Jari Ellen en Jef Mets op het hoofdveld van SV De Koog.
"Zonder jeugd, geen ziel" Algemeen 28 apr, 14:13
Afbeelding
Portrettekenaars exposeren Cultuur 28 apr, 12:00
Afbeelding
Past je bouwplan binnen de regels? Algemeen 28 apr, 10:30
Iriserende wolken.
De Lezersfoto - Iriserende wolken Algemeen 28 apr, 08:00 4
Afbeelding
Eigenwijs biertje bij Jumbo Texel Algemeen 27 apr, 16:00 6