Het was woensdagochtend druk op het plein voor de Skool bij de allereerste schooldag in het nieuwe schoolgebouw.
Het was woensdagochtend druk op het plein voor de Skool bij de allereerste schooldag in het nieuwe schoolgebouw. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

College: “Iedereen moet ook wennen aan de nieuwe situatie”

Algemeen

“Ook wij zagen dat het heel druk was bij de Skool. Gelukkig ging het op donderdag al beter dan op woensdag. Iedereen moet ook wennen aan de nieuwe situatie. Dat het schoolplein nog niet afgerond is, is natuurlijk niet ideaal. Er is goed overleg over het project tussen gemeente, schooldirecties en uitvoerende partijen. We blijven de situatie monitoren”, dat stelt het college in antwoord op spoedvragen van Dennis Vonk van Hart voor Texel.

Hart voor Texel stelde donderdag spoedvragen aan het college over de nieuwe Skool in Den Burg die sinds woensdag in gebruik is. Hart voor Texel had meer vragen gesteld, ook hier is antwoord op gekomen. Zie hieronder.

Kunt u er bij de scholen op aandringen om zo spoedig mogelijk een extra ingang van de Skool in gebruik te nemen, zodat kinderen via de achterkant de school in kunnen? 

Er wordt alles aan gedaan dat er de komende twee weken meerdere ingangen beschikbaar komen. 

Kunt u er bij de scholen op aandringen om een deel van het plein toegankelijk te maken voor de kinderen om een pauze te kunnen houden?

Het plein is al deels in gebruik en naar wij horen met veel plezier. Zolang er nog uitvoerende werkzaamheden plaatsvinden wordt er steeds zorgvuldig gekeken waar wel kan worden gespeeld en waar niet. Daarbij staat de veiligheid voor zowel de kinderen als voor de uitvoerders van het werk voorop. 

Kunt u de parkeerplaatsen voor de TXL Sporthal tijdelijk blokkeren, zodat kinderen hier kunnen verzamelen met hun leerkracht om in groepjes naar school te lopen, in plaats van bij de IJsbaan? (Hiermee voorkom je oversteken van de Emmalaan). 

Als de scholen willen verzamelen dan is er voldoende ruimte beschikbaar, ook aan de kant van de Skool. Het is niet nodig hiervoor speciaal parkeerplaatsen bij de sporthal af te zetten. 

Bent u het met ons eens dat het veiliger is als ouders en taxi’s via de ingang bij Odysseus het parkeerterrein op komen? En zo ja: kunt u dat regelen? 

In de praktijk gebeurt dit al veel en wij denken dat het niet veiliger wordt door dit af te dwingen. Gemeente en schooldirecties houden samen vinger aan de pols om de veiligheid te waarborgen, waaronder het verzoek van de scholen aan de ouders om te parkeren bij de sporthal. Als gevolg van gewenning en na afronding van de werkzaamheden zal het halen en brengen van de kinderen overzichtelijker worden.

Kunt u, in overleg met de Skool, ervoor zorgen dat werkbusjes op het daarvoor bestemde parkeervlak gaan parkeren, binnen de hekken? 

Dit wordt opgenomen met de uitvoerende partijen. De ruimte binnen de bouwhekken is ook bedoeld voor opslag en er is niet altijd ruimte om ook werkbusjes te parkeren. Wij vragen er aandacht voor dat als hiervoor wel ruimte is, dat dan ook gebeurt.

Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 1 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 3 uur geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 19 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen gisteren
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7