Afbeelding

Feestelijke avondopenstelling van de molen

Algemeen

De Traanroeier luidt de laatste stemweek van de Molenprijs in met een feestje. De Oudeschilder molen wordt op vrijdag 22 september letterlijk in de schijnwerpers gezet. In de mooi verlichte molen zijn optredens, worden flensjes gebakken en zijn drankjes verkrijgbaar. Natuurlijk kan er ook gestemd worden op de Molenprijs. Een ieder is welkom tussen 20 en 21.30 uur.

Tricolore, het muzikale trio Sophie van der Vis, Moor de Waal en Josephine Hercules, verzorgt twee keer een optreden. Severin Candel trommelt iedereen op om te stemmen op De Traanroeier tijdens een percussie-optreden. 
Vrijwilligers bakken flensjes van het in de molen gemalen meel. Ze worden gratis uitgedeeld. Bij gunstige wind draaien de wieken. Dit zal, gecombineerd met de verlichting, een prachtig effect geven. De molenaars zijn graag bereid mensen mee te nemen naar het mechaniek bovenin de molen.

Er kan nog tot 2 oktober gestemd worden voor de BankGiro Loterij Molenprijs. De organisatie geeft geen tussenstanden. Tot de uitslag op 6 oktober bekend wordt gemaakt blijft het dus onbekend hoeveel mensen op  De Traanroeier hebben gestemd via molenprijs.nl/texel.  Stem en help De Traanroeier aan de hoofdprijs!

Het aantal optredens op het Molenfeest wordt mogelijk nog uitgebreid. Het uiteindelijke programma wordt bekendgemaakt op de website traanroeier.nl.
 

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 9 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45