Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Weijdt en Koomen: titel bijna binnen.

Algemeen

Zonder zelf goed te scoren hebben Willem Koomen en Bart Weijdt de titel bijna binnen. Wil Maas en invaller Jan Middag waren de sterkste in de voorlaatste speelronde van de competitie.

Wil Maas en invaller Jan Middag (die de geblesseerde Petra Brands verving) doen nog een ultieme poging om de rode lantaarn aan de concurrenten over te doen. Die strijd wordt nog spannend omdat Maas en Middag een ijzersterke serie neerzetten. Maas en Middag wonnen alle vier de spellen met scores variërend van 1741 punten tot 2017 punten. Het leverde een score op van 7513 punten. Maas en Middag blijven zestiende, maar de achterstand op nummer vijftien (18 punten) en nummer veertien (239 punten) is zelfs in één spelletje nog gemakkelijk goed te maken. Hans Westdorp en Meijert Laan haalden de tweede plaats binnen met 7017 punten. Zij wisten een slechte opening van slechts 1218 punten met drie hoge partijen uitstekend te compenseren. Winst in het klassement leverde het niet op, zij blijven dertiende. Ook Marja en Martien Bakelaar deden het prima. Zij haalden de derde plaats binnen met 6854 punten. Een score die vooral te danken was aan een uitschieter van 2201 punten in de tweede partij. Van de toppers deden alleen Gerda en Freek Veeger goede zaken. Zij haalden de vierde plaats met 6692 punten en schoten daarmee in één keer de top-3 binnen. De achterstand van 924 punten op de nummers één goedmaken lijkt te hoog gegrepen, maar een tweede plaats hoort zeker nog tot de mogelijkheden. John Vlaming en Eric Jan Geus werden vijfde met 6513 punten. Dat leverde zelfs twee plaatsen winst op in het klassement. Vlaming en Geus staan zesde. Het gemiddelde was met 6217 punten aan de lage kant. Dat kwam mede door de evenaring van het laagste aantal marsen van dit seizoen: slechts 21 keer werden alle slagen naar binnen gehaald.

De top van het klassement ontliep elkaar niet veel, de scores lagen allemaal rond de 6100 punten. Daardoor verzekerden Willem Koomen en Bart Weijdt zich vrijwel zeker van de titel., vooral omdat de nummers twee, Frans Stark en Bas Tromp niet verder kwamen dan 5558 punten. Weijdt en Koomen leiden daardoor met een voorsprong van 866 punten. Dat is te overbruggen, maar dan moet het wel bijzonder meezitten. Gerda en Freek Veeger staan derde op 911 punten. Ook Lieuwe van der Veen/Co Koomen (4e op 1339 punten) en Theo en Gerard Witte (5e op 1701 punten) zijn nog in de race voor een topnotering.

De meierblis in Den Burg.
Meierblissen op Texel ontstoken Algemeen 2 uur geleden
Gezelligheid in Den Burg in 2023. Dit jaar ruimt de gemeente alle banken en hutten van tevoren op.
Redactie zoekt mooiste meierblisfoto's 2024 Oproep 11 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsmarkt in centrum Den Burg Algemeen 14 uur geleden 7
Schetsontwerp van het kunstwerk in het Thijssehuis.
Zoeken naar kleuren kunstwerk Thijssehuis Algemeen 29 apr, 13:45 14
Vlnr: Arco Garritsen en Jan Jacob Rab van de Zestig van Texel met in hun midden Jaap Witte.
Jaap Witte wint Schapenroosterbokaal en Lopertje Sport 29 apr, 10:00 2
De hoogwerker is paraat in de Molenstraat voor controle van de schoorsteen.
Brandweer in actie na brandmelding Algemeen 28 apr, 17:55
Fien Quartel, Jari Ellen en Jef Mets op het hoofdveld van SV De Koog.
"Zonder jeugd, geen ziel" Algemeen 28 apr, 14:13
Afbeelding
Portrettekenaars exposeren Cultuur 28 apr, 12:00