De bieb in Den Burg.
De bieb in Den Burg.

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Nieuwe directeur voor bibliotheek

Algemeen

Anita Ruder is vanaf 1 maart de nieuwe directeur-bestuurder van KopGroep Bibliotheken in de Kop van Noord-Holland waaronder de bibliotheek aan de Drijverstraat in Den Burg.

Ruder was al een tijdje waarnemend directeur bij afwezigheid van directeur Jacinta Krimp en wordt nu definitief directeur. Eerder verzorgde ze de PR en de communicatie voor de bibliotheekorganisatie en was Ruder als projectleider nauw betrokken bij de realisatie van School 7 in Den Helder. 

Dat is een oud schoolpand in Den Helder waar sinds een paar jaar naast de Helderse bibliotheek ook diverse andere organisaties als de Helderse Historische Vereniging, de Helderse Volksuniversiteit zijn gehuisvest. School 7 werd in 2018 bij een internationale wedstrijd nog uitgeroepen tot beste bibliotheek van de wereld.

Ruder wil zich onder meer gaan inzetten voor het voorkomen van laaggeletterdheid en het vergroten van leesplezier. Ze wil zich ook hardmaken voor het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling, het bestrijden van eenzaamheid en het helpen van mensen die de weg dreigen kwijt te raken in de digitale wereld. 

Op Texel krijgt de nieuwe directeur te maken met de overgang van de bibliotheek aan de Drijverstraat naar het nieuwe nog te bouwen Thijssehuis aan de Keesomlaan (het cultuurcentrum). KopGroep Bibliotheken is actief in Den Helder, Schagen, Hollands Kroon en op Texel. De organisatie heeft negentien vestigingen in de vier Noordkopgemeenten.

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 13 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45