Afbeelding
Foto: Pepijn Lijklema

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Studenten Inholland denken mee over jongerenhuisvesting

Algemeen

Een groep studenten van Hogeschool Inholland is vanaf 28 februari is een groep studenten van verschillende opleidingen voor een week op Texel. Zij zoeken naar slimme, duurzame en innovatieve oplossingen voor jongerenhuisvesting op het eiland. Donderdag 3 maart presenteren zij hun oplossingen aan Texel en een vakjury. De zogenoemde ‘hackathon’ is onderdeel van de nieuwe Kenniswerkplaats Texel.

Zestien studenten vanuit Inholland Alkmaar, Haarlem en Delft komen voor deze week naar Texel. Zij werken daarin samen met studenten uit andere disciplines. De disciplines zijn onder andere: Werktuigbouwkunde, Landscape Environment Management, Technische Bedrijfskunde en Business Studies. Tijdens de week praten de studenten met diverse Texelse organisaties en krijgen ze verschillende masterclasses op Texel. 

De zogeheten Planet Texel Hackathon is een jaarlijks initiatief dat voortkomt uit een samenwerking tussen de gemeente Texel, Hogeschool Inholland, Terra Technica en Texlabs sinds 2019. Dit jaar sluiten voor het eerst ook een groep havo-leerlingen van de osg een deel bij het programma aan. De leerlingen mogen aan het einde een eigen prijs uitreiken als publieksjury. De vakjury bestaat uit wethouder Remko van de Belt, TOP-bestuurder Yvette van Veen, Rector-bestuurder Corrie Setz en Inholland directeur Richard Oerlemans. Doel is om komend studiejaar de beste voorstellen uit te laten werken met afstudeerderprojecten en stages via de Kenniswerkplaats Texel. Emmie Monster en Pepijn Lijklema zijn vanuit Texlabs betrokken voor de lokale organisatie.

De studenten brengen onder andere een bezoek aan De Potvis, De Tuunen, Kaap Skil en de Waddel. Daarnaast doet de groep een politiek rollenspel in de raadszaal en krijgen ze een masterclass Design Thinking, een cursus prototype maken en een workshop ideeën pitchen.

Nieuwsgierig geworden naar de resultaten en aanbevelingen? Kom dan naar de studenten presentaties op donderdag 3 maart, aanvang 19:00 in de OSG De Hogeberg in Den Burg. De toegang is gratis. Na afloop is een er gelegenheid voor een borrel. In verband met inkoop graag aanmelden bij Jos van Dam via KWPTexel@inholland.nl

Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 5 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 7 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 8 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5