Afbeelding
Foto: Gertha Wessels

Team VVD Texel met Robin Koenen op 4: “Meedenken met ondernemers”

Algemeen Vanuit de lokale politiek

Naam: Robin Koenen uit Den Burg

Leeftijd: 38 jaar geleden geboren in Alkmaar, al 25 jaar woonachtig op Texel Achtergrond: getrouwd met Marlies Kenter, twee echt Texelse dochters

Is er ien von: “Mijn ouders zijn Rob en Lieke, die in ’96 naar Texel kwamen om Bos en Duin aan de Bakkenweg te exploiteren. Inmiddels heeft mijn broer Jorrit de verhuur op zich genomen en houden mijn vrouw en ik ons bezig met restaurant BOSQ.”

Beroep en hobby’s: “Ik heb een passie voor koken en heb dus eigenlijk van m’n hobby m’n beroep gemaakt. En ik vind het leuk om met mooi weer een rondje te fietsen met een van mijn dochters. Als ik dan dat lachende gezichtje zie, maakt dat me een gelukkig man.”

“Relatief nog jong”, noemt Robin zichzelf met een knipoog. Het speelt mee bij zijn keuze zich verkiesbaar te stellen. Hij wil zijn generatie vertegenwoordigen en vooral meedenken met ondernemers, als het om verbetering of verfraaiing van hun product gaat. “Ik ben zelf ondernemer, ik weet als geen ander wat er speelt onder de beroepsbevolking, vooral in de dienstverlenende sector. Het zijn onzekere tijden, bijvoorbeeld door personeelstekorten. Ik denk dat ik met kennis van zaken op dit gebied kan bijdragen aan een welvarende toekomst.” Hij is inmiddels 12,5 jaar zelfstandig ondernemer en heeft door zijn werk veel managementervaring opgedaan. Daarnaast is hij commercieel ingesteld, gewend om snel te schakelen en overzicht te houden. Robin stuurt een team van zo’n tien personeelsleden aan, waardoor hij goed is in heldere communicatie. Overzicht houden is een sterk punt van hem.

Huisvestingsdrama

Een ander onderwerp waar Koenen zich de komende vier jaar in wil vastbijten is de woningnood. “Het huisvestingsdrama moet zo snel mogelijk worden opgelost. Het kan en mag natuurlijk niet zo zijn dat er met name voor jongvolwassenen geen plaats is op het eiland. Dat is juist de groep die een belangrijk steentje bijdraagt aan de economie en de samenleving. We moeten bouwen naar behoefte. Mooie projecten kunnen op mijn steun rekenen. En om de acute nood te verkleinen ben ik voorstander van het op korte termijn realiseren van ruimte voor tiny houses.”

Niet doorslaan

De huidige snelheidsmaatregelen op de Texelse wegen zijn hem een doorn in het oog. Met de VVD wil hij zich inzetten om, waar het kan en verantwoord is, de maximumsnelheid van 80 kilometer per uur te behouden. De landelijke VVD heeft verduurzaming op allerlei fronten in het programma staan. “Ik ben daar niet op tegen, maar laten we daar niet in doorslaan. Houd het op een verantwoorde manier binnen proporties”, vindt Robin, die eerst een goed plan wil voor klimaattransitie-maatregelen. “We moeten niet aan de gang gaan met oplossingen die ons niet verder helpen. Als bossen moeten worden gekapt voor biomassa, zijn we verkeerd bezig.” Hij maakt ook een paar kanttekeningen bij de veelgehoorde kreet dat het te druk is op het eiland. “Texel draait voor een groot deel op overkantse bezoekers. Uiteraard is er een grens voor wat ons wonderschone eiland aankan, maar laten we de logiesverstrekkers wel de ruimte bieden om fatsoenlijk te ondernemen. Dit werkt namelijk door in tal van bedrijfstakken en daar worden we uiteindelijk allemaal beter van. Denk aan het behouden van werk voor jonge gezinnen, zodat we het onderwijs in de benen kunnen houden en faciliteiten die er anders op het eiland niet zouden zijn, zoals de diversiteit aan winkels, een bioscoop, talloze evenementen en ga zo maar door. Laten we daarom met respect voor elkaar de discussie voeren over wat wel of niet wenselijk is voor Texel.”

Plek 4 op de lijst

“Ik heb de laatste jaren alleen maar gewerkt. Nu is de tijd om iets terug te doen voor Texel”, zegt Robin. Het zijn geen loze woorden. “Zeker niet. Als ik iets toezeg, dan sta ik daarvoor. Dus als er een beroep op me wordt gedaan, dan zien jullie mij terug in de Texelse politieke arena.”

Bent u nieuwsgierig naar onze kandidaten op de kieslijst en ons verkiezingsprogramma?
Klik hier voor Team #VVDTexel voor een stabiel en zelfstandig Texel

Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 3 uur geleden 5
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 5 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 8 uur geleden 1
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen gisteren
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? gisteren 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 apr, 10:15
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10