Afbeelding

Team VVD Texel met Joost Albers op 6: “Niets beloven wat je niet kunt waarmaken”

Algemeen Vanuit de lokale politiek


Naam: Joost Albers uit Den Hoorn

Leeftijd: 46 jaar

Achtergrond: Getrouwd met Debby Hordijk, gemengd gezin met vier kinderen, waarvan één samen en twee nog thuiswonend.

Is er ien von: Andrew Albers en Elze Goënga van de Hemmerkooi, uit de Westen. “Mijn opa was meester Albers van de school in De Waal.”

Beroep en hobby’s: 

“Ik ben beleidsmedewerker bij NRG, dat is de kernreactor in Petten waar medische isotopen worden gemaakt, bijvoorbeeld voor behandeling van kanker. Ik ben verantwoordelijk voor de crisisbeheersingorganisatie, als er iets fout gaat. Spannend? Op zich niet, want ik denk dat ik op de veiligste plek van Nederland zit.” Als hobby noemt hij de werkgerelateerde HBO masteropleiding Crisismanagement die hij doet. En als er tijd overblijft is hij te vinden op het water, want windsurfen is zijn passie.

Onderwijs zit al drie generaties in het bloed. Joost begon voor de klas in Den Hoorn en De Cocksdorp. Hij maakte een carrièreswitch naar de politieacademie, als docent ‘officier van dienst’. “Die geeft leiding bij grote incidenten en werkt dan samen met brandweer, ambulance, gemeenten. Zo rolde ik in de crisisbeheersing. Doordat mijn vrouw haar werk als stewardess weer oppakte, zocht ik iets dichterbij huis en kwam ik in Petten terecht.” In zijn huidige functie heeft Joost veel overleg met politie, de veiligheidsregio en andere instanties. “Mijn oude netwerk komt nog altijd van pas. En dat we in Petten iets maken dat van groot belang is voor de bestrijding van een nare ziekte, waar bijna iedereen in zijn omgeving mee te maken krijgt, speelt voor mij ook mee.”

Woningen splitsen

Joost heeft bestuurservaring bij de windsurfclub en de Stichting Sint en Piet (waarbij hij zelf de mijter droeg). “Het manoeuvreren in een politieke omgeving, zoals omgaan met directies en toezichthouders, is mijn dagelijks werk. Hoe je je doelstellingen het beste kunt bereiken, dat spel zit er goed in.” Hij wil zich op Texel hard maken voor het woonprobleem. “Ik wilde ooit bij mijn ouders op de Hemmerkooi een kangoeroewoning realiseren. De gemeente zei ‘nee’. Vijftien jaar later probeerde ik dat weer voor onze huidige stolp en was er qua beleid niets veranderd. Terwijl er allerlei gemeenten zijn die hier allang mogelijkheden voor hebben. Vandaar dat we het splitsen van woningen in ons verkiezingsprogramma hebben opgenomen. We moeten van die ‘nee’ een ‘ja’ maken. Natuurlijk met enige regelgeving, om te voorkomen dat er misbruik van wordt gemaakt. Maar het lost meerdere problemen op als je met meer generaties in een huis woont. Een waardevollere herfst voor oudere mensen en doorstroming op de woningmarkt, om er twee te noemen.”

Vastbijten

Wat betreft de energietransitie is Joost fel tegen windmolens op Texel. “Zoek het in zonnepanelen of getijdecentrales. Door mijn werk weet ik veel van kernenergie. Er worden super veilige mini reactoren ontwikkeld, formaat zeecontainer, die afval geven dat kan worden hergebruikt. Dit zou op de middellange termijn een oplossing kunnen bieden. ”Veiligheid, crisisbeheersing, mobiliteit en onderwijs zijn andere thema’s waar Joost zich hard voor wil maken. En zeg je Joost, dan zeg je Ceres. Hij was één van de grote voorvechters van het openhouden van dit gebied. “Als ik vind dat er onrecht is of er wordt niet juist gehandeld, dan houd ik vol. Na vijf jaar vastbijten bleef Ceres deels open en het fietspad is behouden. Je ziet het ook bij de IJsbaan en de Emmalaan, volhouden heeft zin. Ik denk dat ik, door me aan te sluiten bij een stabiele partij als de VVD, mijn energie goed kan steken in de inhoud. Dat heeft meer effect dan je bij een eigen, kleine partij ook nog moeten bezighouden met organisatorische randzaken. Ik vind dat er raadsleden zijn die op hele beperkte dossierkennis hele grote beslissingen nemen. Kiezers mogen van mij verwachten dat ik me tot het uiterste in iets verdiep, voor ik ergens mee kom.”

Toekomstplannen

Joost heeft een duidelijke ambitie. Hij wil via de raad doorgroeien naar een wethoudersstoel. Plek 6 op de lijst lijkt daar ver vanaf. “Een bewuste keuze, want ik wil graag eerst mijn studie afmaken. Voorkeursstemmen? Tja, dan sta ik op een nieuwe T-splitsing. Maar ik loop nooit weg voor verantwoordelijkheden en gegeven vertrouwen.”

Bent u nieuwsgierig naar onze kandidaten op de kieslijst en ons verkiezingsprogramma?
Klik hier voor Team #VVDTexel voor een stabiel en zelfstandig Texel

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 3 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45