Afbeelding
Foto: Gertha Wessels

Team VVDTexel met Carmen van der Werff op 8: “Texel behouden voor volgende generatie”

Algemeen Vanuit de lokale politiek

Naam: Carmen van der Werff uit Den Burg

Leeftijd: 28 jaar, echte Texelse en al weer drie jaar terug op het eiland

Achtergrond: woont samen met Martijn Rosman, die ook op de VVD-lijst staat. Is er ien von: De vader van Carmen is eigenaar van Texelvakanties en Landhuis Texel, een verhuurbedrijf dat 150 vakantiewoningen beheert voor particuliere eigenaren.

Beroep en hobby’s: 

Sportmarketing en -management gestudeerd in Eindhoven en nog twee jaar in die omgeving gewerkt. ”Ik ben afgestudeerd bij de KNVB en zo in de sportwereld gerold. Zo nu en dan werk ik nog voor projecten voor de KNVB, zoals voor het EK in 2020/2021. Maar ik heb altijd in mijn achterhoofd gehad dat ik ooit wilde terugkeren naar Texel. De bedoeling is dat ik over enige tijd het bedrijf van mijn ouders volledig overneem.” Met zo’n sportieve studie kan het niet missen: Carmen is dol op hardlopen, fietsen en duiken. “Afgelopen jaar heb ik 9000 kilometer gefietst en 900 kilometer hard gelopen. Daar kan ik alles in kwijt, lekker mijn koppie leegmaken, waardoor er ruimte is voor geniale ideeën, die ik dan vervolgens niet kan opschrijven natuurlijk. Maar de beste blijven gelukkig hangen.”

Carmen maakt deel uit van TOP in de sectie recreatieondernemers als vice-voorzitter en ze beheert het secretariaat. Ook volgt ze de bestuursklas en heeft ze via Texelvakanties ervaring opgedaan in de Vereniging van Eigenaren van villapark Kamperfoelie en appartementen Juliana. “Ik wil groeien, leren hoe ik mijn mannetje kan staan als jonge vrouw in die bestuursculturen. Want jong en vrouw, ik heb gemerkt dat je daarmee zelfs in deze tijd nog steeds twee keer in de minderheid bent. Ik zie mijn deelname aan VVD Texel als een mooie kans om voeling te houden met de politiek op Texel. Dat is toch de partij die me als ondernemer het meeste aanspreekt, naast de liberale kant die ook goed bij mij past.”

Balans

Het Toeristisch Toekomstplan en de leefbaarheid op het eiland zijn de interessegebieden van Carmen. “De vergrijzing is een immens probleem. Niet alleen hier. Het begint in mijn ogen met uitbreiding van het woningaanbod. Daarnaast moeten we waken voor een goede balans in het toerisme. Een groot deel verdient er het brood mee, direct of indirect, maar we moeten het eiland wel goed kunnen overdragen aan een volgende generatie. Je merkt dat druktebeleving erg speelt. Dat kunnen we niet negeren. Het is zoeken naar een evenwicht.”

Oma mee

Kangoeroewoningen, het is een onderwerp dat Carmen aan het hart gaat, omdat ze het in de praktijk meemaakt. “We hebben mijn oma meegenomen uit Eindhoven. Ze woont nu in een bungalow in onze achtertuin. Na het overlijden van opa zijn we in Eindhoven bij haar ingetrokken, na enig wikken en wegen. Dat beviel van beide kanten erg goed, dus ze moest mee naar Texel. Ze is heel snel ingeburgerd, wat ook komt omdat ze zo amicaal en sociaal is.”

Doorgroeien

Carmen ziet haar plek 8 op de lijst als een doorgroeiplek voor de toekomst. Ze wil graag onderdeel uitmaken van de steunfractie om het politieke spel te leren. “Ik heb nog veel nevenactiviteiten die momenteel mijn aandacht vergen. Ik zie dit als een opstap. Als ik ergens voor ga, wil ik de verwachtingen waarmaken of liefst nog overtreffen. Ik kan me zo rustig voorbereiden op een eventuele toekomstige stap naar raadslid.” Ze is enthousiast over de hoeveelheid jongere Texelaars op de VVD-lijst. “Niet alleen zeuren dat het allemaal grijze ouwe mannen zijn in die gemeenteraad, maar daar ook daadwerkelijk iets aan doen. Dat kan Texel dus nu doorbreken door op VVD Texel te stemmen. Ik wil daar graag in mee.”

Bent u nieuwsgierig naar onze kandidaten op de kieslijst en ons verkiezingsprogramma?
Klik hier voor Team #VVDTexel voor een stabiel en zelfstandig Texel

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 6 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 11 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1