Afbeelding
Foto: Gertha Wessels

Team VVD Texel met Paul Kaak op 9: “Niet lullen, maar poetsen”

Algemeen Vanuit de lokale politiek


Naam: Paul Kaak uit Oudeschild

Leeftijd: 36 jaar

Is er ien von: 

“Ik kom uit Anna Paulowna. Dus net van de andere kant van de sloot, met helaas Den Helder er nog tussen. Jaren geleden was ik tijdens Ouwe Sunder op Texel en kwam ik Cindy Barends tegen, van Dirk en Marjolein. Ik was een blijvertje. We hebben inmiddels twee kinderen, een meisje van 7 en een jongen van 5. Mooier kan bijna niet hè?

Beroep en hobby’s: 

Paul is shopmanager bij bouwcenter RAB. “Ik ben verantwoordelijk voor de bezetting, de cijfers, de voorraden, alles wat met de dagelijkse gang van zaken te maken heeft. Ik werkte in Anna Paulowna ook al in een bouwmarkt. Na mijn verhuizing reisde ik eerst heen en weer, daarna zat ik enige tijd bij de Gamma Texel en bij Wilms Installatietechniek in Den Helder. Maar nu kan ik lekker op mijn fiets naar mijn werk.” Dat komt goed uit, want fietsen is zijn hobby. Alleen dan wel liefst harder, op een mountainbike of racefiets. Hij loopt ook graag hard. En hoewel zwemmen niet helemaal zijn ding is, ligt Paul toch regelmatig in het water, omdat hij aan triatlons meedoet.

Schoonvader Dirk introduceerde Paul bij de MAB club. Hij begon als vrijwilliger, maar is alweer drie jaar bestuurslid en ‘Sectorhoofd Autocross’. “Alleen wel heel jammer dat de afgelopen twee jaar beide keren op het laatste moment niets is doorgegaan, al was het werk er organisatorisch niet minder om.”Hij werd door zijn baas Jan Jacob Rab gepolst voor de lokale politiek. “Hij schatte in dat ik qua gedachtengoed bij de VVD paste. Ik ben naar een vergadering van de steunfractie gegaan en dat smaakte inderdaad naar meer. Het ging over de begroting van 2022. Puur over cijfertjes. Dat is ook iets waar ik in mijn werk mee te maken heb. Het was interessant. De zakelijke, concrete benadering past inderdaad bij mij. Niet lullen maar poetsen, dat idee.”

Doorgroeien

Paul wil zich verdiepen in de financiële kant. Daarnaast wil hij de belangen van ‘zijn’ dorp Oudeschild naar voren brengen. “Het is nog even kijken op welk gebied ik verder nog iets kan betekenen. Maar ik ben bereid om er tijd en energie in te steken. Gezien mijn plaats op de lijst (9) zit een raadszetel er niet meteen in, maar dat is prima. Dan kan ik eerst een tijdje in de steunfractie meedraaien en zo doorgroeien.”Sociaal en makkelijk benaderbaar, zo omschrijft Paul zichzelf. “Ik spreek veel Texelaars in mijn werk of als ik mijn kinderen ophaal bij het schoolplein. Daarnaast zie ik zelf het nodige als ik aan het hardlopen of fietsen ben. Als mensen mij aanspreken of ik constateer iets, dan kan ik daar nu via mijn politieke inzet vragen over stellen. Ik hoop dat ik op deze manier iets kan betekenen voor mensen op het eiland.”

Historische uitstraling

Sport en cultuur heeft zijn interesse. “Ik vind het belangrijk dat Texel mooi blijft. We woonden eerst in de Trompstraat, in een voormalig woningbouwhuis. Leuk hoor, maar qua karakter haalt dat het niet bij ons huidige huis aan de De Ruyterstraat. Die historische uitstraling, daar mag best meer aandacht voor zijn bij toekomstige nieuwbouw.” Hij is tegenstander van grote windmolens of weilanden vol zonnepanelen. “Ik snap dat er op energiegebied iets moet gebeuren, maar als ik vanuit mijn huis over de dijk kijk en ik zie richting Wieringen al die molens staan, dan word ik diep triest. Laten we liever even wachten op een andere oplossing, dan je landschap zo verpesten.”

Bent u nieuwsgierig naar onze kandidaten op de kieslijst en ons verkiezingsprogramma?
Klik hier voor Team #VVDTexel voor een stabiel en zelfstandig Texel

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 9 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 12 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 15 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 16 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00