Den Burg.
Den Burg. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Ook Texelse ondernemers gooien deuren open

Algemeen

Het geduld van veel ondernemers is op. Hoewel het kabinet nog een besluit moet nemen, geven veel ondernemers aan de deuren zaterdag sowieso te openen. “Het kan niet anders, anders gaan we nooit meer open”, stelt één van de Texelse ondernemers die zaterdag ook de deuren opent. Online duiken steeds meer ondernemers op die aangeven de deuren te zullen openen.

In verschillende gemeenten hebben burgemeesters al aangegeven niet te zullen handhaven bij geopende winkels. Hoe burgemeester Uitdehaag hierin staat, is nog niet bekend. Die vragen staan inmiddels uit bij de gemeente. Vorige week handhaafde de gemeente nog bij winkels die naar zijn idee te uitbundige uitstallingen hadden. 

Het is voor ondernemers wrang, daar de lijn per gemeente anders lijkt te zijn. Zo doken er diverse foto’s op van Texelaars die elders in het land op vakantie waren. Op die foto’s waren met toestemming van de gemeente vuurkorven buiten geplaatst waar het drankje genuttigd kon worden.

TOP steunt openen winkels

De ondernemersvereniging Texels Ondernemers Platform (TOP) steunt de actie. Ledenmanager Michel Gregoire stelt: “TOP steunt het landelijke beleid van zowel INRetail, VNO-NCW als van MKB Nl en Inretail is een van de initiatiefnemers, dus wij steunen de actie dat de retail (horeca en detailhandel) zaterdag de deuren opent - overigens ook alle andere branches die dat doen. We denken dat het echt nodig is en dat ondernemers laten zien dat ze dit op verantwoorde wijze kunnen.”

Afbeelding
Multigames in de TXL Sporthal Sport 24 minuten geleden
Spelletjes op het grasveld van S.V. De Koog.
Veel animo voetbalinstuif S.V. De Koog Sport 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe cursus aquarelleren bij Artex Cultuur 22 uur geleden
Porren in het vuur tijdens de meierblis.
Texel laat meierblis branden Algemeen 1 mei, 09:00 4
V.l.n.r.: Hugo Groothuis, Thomas Wassenaar, Kevin van Zuilekom, Mike van der Haas, Jan van Wijk, Herbert de Geer en Tim de Haan
Heren 1 schrijft historie met promotie Algemeen 30 apr, 22:32
De meierblis in Den Burg.
Meierblissen op Texel ontstoken Algemeen 30 apr, 20:00 1
Gezelligheid in Den Burg in 2023. Dit jaar ruimt de gemeente alle banken en hutten van tevoren op.
Redactie zoekt mooiste meierblisfoto's 2024 Oproep 30 apr, 10:30
Afbeelding
Voorjaarsmarkt in centrum Den Burg Algemeen 30 apr, 08:00 7