Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Inbraakgolf houdt aan

Politie

Ook deze week zijn er weer twee inbraakpogingen geweest, ditmaal zonder veel succes. Dit bevestigt de politie. In de nacht van dinsdag op woensdag verwijderden inbrekers een bovenlicht bij een horecazaak aan de Gravenstraat in Den Burg. De onverlaten forceerden de kassa, waar niet veel in bleek te zitten. In het rumoer werden de eigenaren wakker, waarna de inbrekers op de vlucht sloegen.

Woensdagochtend werd melding gemaakt van een poging tot inbraak bij de Pofferglop in het centrum van Den Burg. Inbrekers probeerden met een 'breekvoorwerp' de deur te forceren, hierbij sneuvelde ook een ruit. De inbrekers kwamen hier niet binnen. Uit camerabeelden die Eric Venneker deze week deelde is op te maken dat het gaat om tenminste drie inbrekers. Op verzoek van de politie haalde de eigenaar van de Dio Drogisterij waar zaterdag werd ingebroken, de beelden weer offline. Op de beelden is onder meer een dader te zien in een blauwe jas met het merk EA 7, groot leesbaar op de rug van de jas. 

Het aantal inbraken dan wel inbraakpogingen in de afgelopen weken is hiermee gekomen op acht, allemaal in Den Burg. De politie heeft bij de inbraken van deze week sporenonderzoek gedaan. Over de resultaten kan de politie hangende het onderzoek weinig kwijt. 

Surveillance aangepast

De politiewoordvoerder geeft aan dat de manier van surveilleren is aangepast na de recente stroom van inbraken. Ook legt ze uit dat de beelden om tactische redenen offline zijn gehaald, maar wanneer deze tactiek niet blijkt te werken worden de beelden via de politiekanalen alsnog online verspreid. 

Afbeelding
Hennie Huisman Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 9 minuten geleden
Afbeelding
Lintje voor Anneke Dekker Algemeen 13 minuten geleden
Afbeelding
Klaas Dirk Koorn Lid in de Orde van Oranje-Nassau Algemeen 1 uur geleden 14
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding Peter Betsema Algemeen 1 uur geleden 47
Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 17 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29