Eerbetoon van de redders van de KNRM voor Martin Betsema.
Eerbetoon van de redders van de KNRM voor Martin Betsema. Foto: Dirk Kalverboer

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Terugblik 2021: Lintjes voor zes Texelaars

Algemeen

Brandende fakkels en rook van de KNRM bij het gemeentehuis voor Martin Betsema als hij maandag 26 april koninklijk wordt onderscheiden.

In totaal zes Texelaars ontvangen in 2021 een lintje. Vier van hen, Martin Betsema, Cees Bakker, Ger de Jong en Arie de Ligt, worden onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau tijdens de lintjesregen op 26 april.

In augustus wordt Marloes van der Vis benoemd tot Lid in de Oranje Nassau en in september wordt Larissa Klaassen Ridder in de Orde van Oranje Nassau.


Larissa krijgt de onderscheiding samen met Imke Brommer uit handen van demissionair-staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) nadat ze in Tokio Paralympisch kampioen in het baanwielrennen zijn geworden. 


Marloes van der Vis krijgt de onderscheiding voor haar vele inspanningen voor de paardensport op Texel sinds 1987 (waaronder het Texelweekend, de Kleppertjes, de Waddenruiters en manege Akenbuurt). 

Arie de Ligt krijgt de onderscheiding voor zijn inspanningen als kerkrentmeester bij de Protestantse Gemeente Den Burg, de volkstuinvereniging in Den Burg (voorzitter en vicevoorzitter) en hij is vrijwillig molenaar bij De Traanroeier in Oudeschild. 

Ger de Jong zette zich meer dan zestig jaar in bij diverse organisaties in Oosterend, waaronder de gymnastiekvereniging en de kerk waar hij diverse bestuursfuncties bekleedde. Sinds 1976 is hij betrokken bij het onderhoud van het kerkhof van de Maartenskerk. 

Martin Betsema en Cees van Beek krijgen het lintje voor hun inzet voor de KNRM. Martin Betsema is daar 29 jaar actief en Cees 26 jaar. Beiden brengen tijdens respectievelijk 417 en 592 acties honderden mensen in veiligheid.

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 10 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45