Raymond Ceulemans in actie in De Koog.
Raymond Ceulemans in actie in De Koog. Foto: Marielle Aubertijn

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Kevin Knol strijdt met grootmeester

Algemeen

Kevin Knol uit De Koog mocht het donderdag opnemen tegen biljartgrootmeester Raymond Ceulemans. De belg werd maar liefst 35 keer wereldkampioen, 48 keer Europees kampioen en 61 keer kampioen van België. Ceulemans was op uitnodiging van Kevin en Ruud Stapels naar Texel gekomen om de ‘Biljartacademie’ aan de Boodtlaan in De Koog officieel te openen.

Ook Piet Vet - meervoudig Nederlands kampioen en Europees kampioen met landenteam - was van de partij. Op de avond in de nieuwe biljartarena kwamen vijftig belangstellenden af. Piet Vet begon met een serie in het libre en liet zien dat hij het nog niet is verleerd. Daarop volgde een driebandpartij tussen Vet en Ceulemans. Vet liet zien dat hij nog steeds zeer bedreven is in het driebanden en maakte het Ceulemans nog even moeilijk, maar Ceulemans knokte zich als ware kampioen naar de overwinning.  


Dirk leegwater werd nog even naar de tafel gehaald voor een lesje losse band. Als afsluiter van de avond mocht Kevin een set tot vijftien driebanden tegen Ceulemans. De Koger begon goed en kwam met 5-0 voor. “Maar toen ging de meester even spelen. Wat een eer om tegen hem nog eens een partijtje te mogen spelen. Geweldige avond”, lacht Kevin. De wedstrijd eindigde in 10-15. 

Kevin begon een jaar geleden met zijn eigen bedrijf Texel Biljarts, waarmee hij de Texelse biljartwereld een impuls probeert te geven. Naast de verkoop van allerlei biljartartikelen en het plaatsen van nieuwe lakens op biljarttafels, geeft hij biljartlessen in verschillende disciplines.

De Texelse Roparunners zijn aangekomen in Rotterdam.
Roparunners gefinisht in Rotterdam Algemeen 19 uur geleden 37
Afbeelding
De Omgevingswet in de praktijk Algemeen 20 uur geleden
Hulpdiensten in actie op het vliegveld.
Deense militair overleden na parachutesprong Algemeen 19 mei, 17:00 14
Een deel van de Texelse Roparunners bij de houten roltrappen van de Sint-Annatunnel onder de Schelde in Antwerpen. Dat is halverwege de route.
Roparunners op helft van de route Algemeen 19 mei, 13:30 5
Sperwer versus merel: 1-0
De Lezersfoto - Hebbes Algemeen 19 mei, 08:00
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig! - Femke Halsema Algemeen 18 mei, 10:30
Bordje bij paal 9.
De Lezersfoto - Zand erover Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
Vacature Service Monteur Texel 17 mei, 17:53