Sportvereniging De Koog

De Koog onderuit tegen Schagen

In de eerste competitiewedstrijd heeft De Koog puntverlies geleden tegen Schagen. Ondanks een goede partij te hebben gespeeld, kwam het team uit de badplaats met lege handen thuis.

Op het middenveld moest na blessureleed van Daan Eelman het een en ander worden omgezet. Trainer Marcel Ris had besloten om Ben Siebinga een linie terug te halen, waardoor hij samen met Bart-Jan Grisnigt en Jesper List kwam te spelen. Dit deden ze niet onverdienstelijk, want het gehele middenveld werd door dit driespan gedicteerd.

In de eerste helft ging het spel gelijkgaand op. In de 23e minuut was een Koger treffer erg dichtbij. Een aanval over de rechterkant werd door Luc Kedde in het zestienmetergebied geslingerd, maar deze voorzet kon door Maurice de Groot niet tot doelpunt worden verwerkt. Ook Alex Daalder werd een aantal keer vanuit het middenveld met een lange bal weggestuurd, maar telkens lukte het een De Koog speler niet om vervolgens de bal achter de doellijn te krijgen.

Schagen probeerde op het kunstgras de bal snel te verplaatsen over het veld, maar De Koog liet dat niet gebeuren. Op alle vlakken werd er strijd geleverd waardoor de gastheren niet makkelijk in hun spel konden komen. Vooral achterin en op het middenveld stond het positioneel erg goed. Routinier Marco Koorn en Andries Kuip stuurden het elftal aan, en Miko Honingh liet centraal achterin zijn directe tegenstander niet aan spelen toekomen.

Na de thee ging De Koog verder met waar het in de eerste helft ook mee bezig was. Het druk zetten en van daaruit de bal snel veroveren was het devies. Kansen waren er vooral voor Robin Schoo, die zijn kopbal vanuit een corner op de lat zag belanden. Even later was het wederom Schoo die met zijn linker in een lastige pose de bal op doel wist te schieten. De redding voor Schagen was de doelman, die zijn inzet ternauwernood wist te pareren.

Tegen de verhoudingen in kwam Schagen in de 79e minuut op voorsprong. Een vrije trap werd door een speler van Schagen op doel gekopt waarop Eddy Witte nog redding kon brengen. In de rebound werd de bal alsnog binnen de palen gekopt: 1-0. Na de tegentreffer ging het elftal uit de badplaats achterin ´1 op 1´ spelen en werd de druk op Schagen nog verder verhoogd. Ondanks dat wist Schagen toch tot scoren te komen. Een counter werd in de 84e minuut door de jonge spits bij de tweede paal binnen geschoven en bepaalde tevens de eindstand: 2-0.

Trainer Marcel Ris: "We hebben vandaag goed gespeeld. Jammer dat de uitslag dat niet bevestigt. We hebben achterin niks onnodigs weggeven en een groot gedeelte van de wedstrijd gedomineerd. Op alle linies zag het er vandaag solide uit. Ik kan m'n spelers niets verwijten."

Volgende week speelt De Koog 1 om 14:00 uur thuis tegen Dirkshorn 1.