De schedel van de vinvis.
De schedel van de vinvis. Foto: Ecomare Texel

Dit artikel is geschreven door
Stichting Texels Museum

Stichting Texels Museum omvat Ecomare, Museum Kaap Skil, Vuurtoren Texel en Oudheidkamer Texel

De Krim sponsort schedel vinvis Ecomare

Algemeen

Vakantiepark De Krim sponsort de schedel van de gewone vinvis en helpt zo het 18-meter lange skelet van de walvis terug te halen naar Texel. Deze zomer is Ecomare een crowdfundingsactie gestart om de komst van het skelet mogelijk te maken. De Krim sponsort een van de meest unieke botdelen van het skelet: de 6 meter lange schedel.

De imposante walvis spoelde in 2017 in verre gaande staat van ontbinding aan op het Texelse strand bij Paal 17. Het dier was op zee overleden na een aanvaring met een schip. Ecomare besloot het skelet van de bijzondere walvis tentoon te stellen, zodat iedereen het kan komen bekijken. Een dier dat laat zien hoe belangrijk het is om te beseffen dat we als mensen niet alleen op aarde leven, en dat natuurbehoud essentieel is voor het voortbestaan van deze en andere diersoorten. 

Het skelet is inmiddels schoongemaakt. De montage van het gigantische skelet is helaas erg kostbaar. Ecomare is De Krim dan ook erg dankbaar voor de sponsoring van de schedel. Ze ontvangen een certificaat van de schedel en zullen met hun naam worden vermeld bij het skelet als deze in het museum te zien is. 

Er zijn nog een heleboel andere botten die een sponsor zoeken. Een balein kan worden gesponsord vanaf €10,- en een bot vanaf €50,-. Bij een donatie vanaf € 50,- volgt er op een later moment een uitnodiging voor de opening. Helpt u ook mee? Kijk voor meer informatie op ecomare.nl/sponsorhetskelet.

Afbeelding
Pupillentoernooi reclame voor het jeugdvoetbal Algemeen 17 uur geleden 2
Afbeelding
Online lezing over het paasverhaal in de kunst Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
ZDH houdt schade beperkt tegen VZV Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Texelse Korendag in Oosterend een succes Algemeen 21 uur geleden 1
Afbeelding
Strand ontdaan van 50 kilo afval Algemeen 23 uur geleden 3
Afbeelding
Galerie Posthuys is is klaar voor het voorjaar Wolken en hazen in de hoofdrol Cultuur 26 mrt., 13:00
Afbeelding
“Meer dan de helft van alle Texelaars is te zwaar" Sport 26 mrt., 10:30 64
Afbeelding
De lezersfoto - Tussen de buien door Algemeen 26 mrt., 08:30