De schedel van de vinvis.
De schedel van de vinvis. Foto: Ecomare Texel

Dit artikel is geschreven door
Stichting Texels Museum

Stichting Texels Museum omvat Ecomare, Museum Kaap Skil, Vuurtoren Texel en Oudheidkamer Texel

De Krim sponsort schedel vinvis Ecomare

Algemeen

Vakantiepark De Krim sponsort de schedel van de gewone vinvis en helpt zo het 18-meter lange skelet van de walvis terug te halen naar Texel. Deze zomer is Ecomare een crowdfundingsactie gestart om de komst van het skelet mogelijk te maken. De Krim sponsort een van de meest unieke botdelen van het skelet: de 6 meter lange schedel.

De imposante walvis spoelde in 2017 in verre gaande staat van ontbinding aan op het Texelse strand bij Paal 17. Het dier was op zee overleden na een aanvaring met een schip. Ecomare besloot het skelet van de bijzondere walvis tentoon te stellen, zodat iedereen het kan komen bekijken. Een dier dat laat zien hoe belangrijk het is om te beseffen dat we als mensen niet alleen op aarde leven, en dat natuurbehoud essentieel is voor het voortbestaan van deze en andere diersoorten. 

Het skelet is inmiddels schoongemaakt. De montage van het gigantische skelet is helaas erg kostbaar. Ecomare is De Krim dan ook erg dankbaar voor de sponsoring van de schedel. Ze ontvangen een certificaat van de schedel en zullen met hun naam worden vermeld bij het skelet als deze in het museum te zien is. 

Er zijn nog een heleboel andere botten die een sponsor zoeken. Een balein kan worden gesponsord vanaf €10,- en een bot vanaf €50,-. Bij een donatie vanaf € 50,- volgt er op een later moment een uitnodiging voor de opening. Helpt u ook mee? Kijk voor meer informatie op ecomare.nl/sponsorhetskelet.

De Texelse Roparunners zijn aangekomen in Rotterdam.
Roparunners gefinisht in Rotterdam Algemeen 19 uur geleden 36
Afbeelding
De Omgevingswet in de praktijk Algemeen 20 uur geleden
Hulpdiensten in actie op het vliegveld.
Deense militair overleden na parachutesprong Algemeen 19 mei, 17:00 14
Een deel van de Texelse Roparunners bij de houten roltrappen van de Sint-Annatunnel onder de Schelde in Antwerpen. Dat is halverwege de route.
Roparunners op helft van de route Algemeen 19 mei, 13:30 5
Sperwer versus merel: 1-0
De Lezersfoto - Hebbes Algemeen 19 mei, 08:00
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig! - Femke Halsema Algemeen 18 mei, 10:30
Bordje bij paal 9.
De Lezersfoto - Zand erover Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
Vacature Service Monteur Texel 17 mei, 17:53