zomermarkt manuela dgd4
zomermarkt manuela dgd4 Foto: tichting Landbouw Historie Texel

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Rondtocht met oude trekkers door Den Burg

Algemeen

Als alternatief voor de Nostalgische Boerendag die niet door kon gaan, organiseert Stichting Landbouw Historie Texel op zondag 1 augustus een route met oude trekkers en antieke werktuigen door Den Burg. De route gaat zo veel als mogelijk langs bejaarden- en verzorgingshuizen en seniorenwoningen. 

“Wij als organisatie blijven nooit te lang hangen in wat er allemaal niet kan, maar kijken juist naar wat er nog wél kan. Daarom komt dit jaar Landbouw Historie Texel naar u toe”, laat Anton Bakker van de organisatie weten. 

De start van de route is zondag 1 augustus om 11:00 op de parkeerplaats aan de Keesomlaan (Kaczor). Naar verwachting eindigt de rit rond 12:00 achter het PHH gebouw aan de Pontweg. 

De route

Tijdens de rit komt de tocht achtereenvolgens langs de volgende wegen: Hollewal om de RK begraafplaats, Beatrixlaan, Gasthuisstraat, Lijnbaan en Hollewal om het verpleeghuis, Gasthuisstraat, Gravenstraat, Warmoesstraat, Elemert, Groene Plaats, Parkstraat, Weverstraat richting Schilderend, Keesomlaan en Elemert om de eendevijver, Emmalaan via rotonde Wilhelminalaan, Drijverstraat, Thijsselaan, Bernhardlaan via rotonde naar de Waalderstraat, Witte Kruislaan, Kogerstraat, De Zes, Gasthuisstraat, Beatrixlaan, Jonkerstraat en Willem van Beierenstraat om Jan Dirksoord, Boogerd, Beatrixlaan, Noordwester, Beatrixlaan, Gasthuisstraat, Verzetstraat langs de nieuwe gebouwen Schuttehof en Schuttehoek en de route eindigt achter het PHH gebouw aan de Pontweg

Afbeelding
Herdenking slachtoffers heksenjacht Algemeen 23 minuten geleden
Afbeelding
Informatiebijeenkomst opgraving scheepswrak bij Museum Kaap Skil Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Tour de Lasalle start met Texelse omloop Sport 3 uur geleden
Afbeelding
Podcast Texelse Courant 1 juni 2023 Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Gezellige zondagmiddag met muziek op het terras van Prins Hendrik Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
DEMTex zoekt een coördinator Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
“Twee keer keer in de week avond vrij" Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
JO17-1 van Texel'94 kampioen Sport gisteren 13