Bootcamp op de ijsbaan
Bootcamp op de ijsbaan

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Veel input voor invulling ijsbaan

Algemeen

Veertig individuele inwoners, leerlingen van de basisscholen, jongeren van het voortgezet onderwijs en tal van organisaties hebben de afgelopen weken ideeën aangeleverd voor de inrichting van de ijsbaan. Dat laat de gemeente weten. De eerste schetsen voor de ‘nieuwe’ ijsbaan volgen na de zomer. “Maar ook dat is geen definitief plan. Persoonlijk heb ik geen haast. Ik wil dat er goed gekeken wordt naar alle input”, stelt wethouder Remko van de Belt. 

Adviesbureau VKZ voerde de afgelopen weken gesprekken met tal van personen en organisaties. “Thema’s als groen, sport, spel, cultuur en ruimte kwamen aan de orde. Meer dan twintig organisaties zoals het onderwijs (BO en VO), culturele instellingen, natuurorganisaties, skaters, sport, gezondheidsorganisatie, dorpscommissie, ondernemers en ruim 40 inwoners lieten van zich horen”, stelt de gemeente in een persbericht. 

 Wethouder Remko van de Belt wordt geciteerd: “Ik word heel enthousiast over alle inbreng. Op dit moment is nog geen rode draad te benoemen uit alle input. Duidelijk is wel dat de betrokkenheid met het terrein groot is en dat er heel veel ideeën zijn voor een nieuwe inrichting. Natuurlijk zijn er verschillen in wensen maar ik heb er alle vertrouwen in dat we gezamenlijk tot een mooi resultaat gaan komen.

Van de Belt laat weten dat hij bewust op afstand is gebleven, zodat het bureau met een frisse blik naar de situatie kon kijken. “Uiteraard heb ik ze daarna wel gesproken en ze waren positief over de betrokkenheid. Ze gaven ook aan dat het af en toe zware gesprekken waren door irritaties die bij bepaalde partijen duidelijk naar bovenkwamen. De belangen lopen ook nogal uiteen”, stelde Van de Belt die desgevraagd inging over welke gesprekspartners zoal erg uiteen liggen. Niet verrassend kwamen daar onder meer Stichting Vrienden van het Jac. P. Thijssepark en de ondernemers in naar voren. 

“Niemand weet ook echt precies wat de verkeersdruk is in de nieuwe situatie nu de nodige wegen waren afgesloten het afgelopen jaar. Binnen de ring kan nu nog maximaal twee uur geparkeerd worden, dat heeft gevolgen voor de parkeerdruk”, besloot Van de Belt.

Het adviesbureau heeft met de volgende partijen gesprekken gevoerd: De Skool ; Groep 7 Basisschool De Fontein; OSG De Hogeberg;  Leerlingenraad OSG De Hogeberg; Skaters; Kinderopvang Texel - De Olmenhoeve; Texelse Rede – ‘s Heerens Loo Zorggroep; Gezondheidscentrum; Cultuurcentrum (Artex, Bibliotheek, Young4ever); Cultuurpark Texel; Vrienden van het Jac. P. Thijssepark; Vleermuiswerkgroep Texel; Commissie Deltaplan biodiversiteitsherstel; Stichting Integratie Gehandicapten Texel; Sportstichting Texel; Texels Welzijn; Jonge bestuurders Texel; Texels Ondernemers Platform TOP; Koninklijke Horeca; Dorpscommissie Den Burg en Winkelhart Den Burg.  

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 9 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45