Roos Pandelaar en Huub Mansvelt bij paviljoen Bries 20.
Roos Pandelaar en Huub Mansvelt bij paviljoen Bries 20. Foto: Eigen foto

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Dit weekend ‘De Dorpswandeling’ in De Koog

Algemeen

In De Koog wordt vrijdag, zaterdag en zondag tussen 11:00 en 17:00 uur "De Dorpswandeling" gehouden, een culinaire wandeling langs verschillende horecaondernemers. De route start bij strandpaviljoen Bries 20 van initiatiefneemster Roos Pandelaar.

"Ik was een paar weken geleden in Amsterdam waar dit ook werd gedaan, het was een enorm succes. Ik dacht: 'dit moeten we in De Koog toch ook kunnen' en heb de gemeente en andere ondernemers gepolst. De gemeente was positief, mits de nadruk werd gelegd op afhaal en mensen er op worden gewezen om hun afval in de prullenbak te gooien. Vanuit de ondernemers was het enthousiasme groot. Er was ruimte voor tien deelnemende bedrijven en dus heb ik een selectie gemaakt op basis van wie zich het eerst had gemeld", legt Roos uit.

De 2,5 kilometer lange route gaat vanaf Bries 20 (Paal 20) langs Pollo, café De Kuip, Brasserie Quinty's, Coffee and More, Passie, Grandcafé Het Plein, Proeflokaal Onder de Pomp, Grand Hotel Opduin en restaurant Kooger. "Er is een vaste route, maar mensen kunnen natuurlijk ook de route aanpassen. Het startbewijs is vrijdag, zaterdag en zondag te koop voor €3,- bij ons paviljoen. Bij ieder deelnemend horecabedrijf kan men voor €5,- terecht voor een hapje of een drankje. Een extra drankje bestellen mag natuurlijk altijd, maar mensen moeten wel de RIVM-richtlijnen in de gaten houden. Als het druk is, wacht dan even op je beurt."

De datum voor De Dorpswandeling is mede gekozen op basis van de actualiteit. "Stel dat de terrassen wel 28 april open hadden gemogen, dan was dit het laatste weekend geweest dat dit kon. Horecazaken zijn al meer dan een halfjaar dicht inmiddels. Met het paviljoen waren we normaliter in maart open gegaan. We staan te trappelen om weer te beginnen. Maar tot het zover is, maken we hier toch gewoon iets prachtigs van. Er komt een tafel buiten te staan, want het paviljoen is natuurlijk nog gesloten. De weersvoorspellingen zijn goed en de afstand is voor jong en oud goed te doen. We hopen dat iedereen een gezellige dag heeft. Wij hebben er zin in."

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 13 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45