VVV Texel belooft de kijkers dinsdagavond 20 april vanaf 19:30 uur een spectaculaire show via www.grootsnieuws.nl.
VVV Texel belooft de kijkers dinsdagavond 20 april vanaf 19:30 uur een spectaculaire show via www.grootsnieuws.nl. Foto: VVV Texel

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

VVV Texel klaar voor de toekomst

Algemeen

“We zijn klaar voor de volgende stap. In plaats van volgen, nam VVV Texel in het verleden steeds zelf het initiatief. Dat is nu weer zo. Op 20 april vanaf 19:30 uur presenteren we via een livestream een aantal prachtige ontwikkelingen. Ik wil nog niet alles verklappen, maar dit online uur wordt een spektakel”, vertelt Frank Spooren, directeur van VVV Texel.

De livestream wordt uitgezonden vanuit de lobby van Evenementenhal Texel op De Krim. “Je wilt niet een online bijeenkomst waar ik verval in details en gortdroge kost, daar zit niemand op te wachten. We gaan er wat leuks van maken en ik denk dat dit gaat lukken. VVV Texel nieuwe (huis)stijl wordt op spectaculaire wijze gepresenteerd, dat beloof ik. We hebben een heuse huisband, ik vertel nog niet welke, maar die komt met een grote verrassing. Hetzelfde geldt voor Jef Schuur die in het programma aanschuift. Alles onder leiding van presentator en illusionist Niels Houtepen. De hele show duurt drie kwartier tot een uur. We brengen ons verhaal op een luchtige en entertainende manier.”

Maar waarom is het tijd voor een nieuwe stap? Het gaat hartstikke goed op Texel en de VVV heeft toch als taak om mensen naar Texel te trekken? “Dat hoor ik nog vaak, maar we doen zoveel meer. We zijn allang niet meer de aanjager, maar eerder een katalysator geworden die constant kijkt en weet wat de markt, vanuit alle invalshoeken, nodig heeft. Wij willen de twintigste graag laten zien wat we zoal doen. Achter alles wat we doen, zit een idee. Toen ik hier vijf jaar geleden kwam, stonden bijvoorbeeld de sociale media nog in de kinderschoenen. Voor de duidelijkheid: mijn voorganger heeft uitstekend werk gedaan. Ik heb gedurende mijn start een vijfjarenplan geschreven en naderen we de fase dat we deze doelen bijna hebben bereikt. Bijna, want nu is het tijd voor een nieuwe website, frisse huisstijl en een nieuw TOR (Texel Online Reserveringssysteem, wat Travelbase gaat heten). Ook dat laatste is weer een enorme stap, want het is niet alleen voor de accommodatieboekingen: ook tickets voor evenementen, activiteiten en services kunnen via dit systeem straks nog eenvoudiger worden geboekt.”

Een fantastisch team

VVV Texel heeft een heel team waarbij ieder zijn eigen taak heeft. Collega’s die bezig zijn met het analyseren van de data en feedback van de toeristen, collega’s die alle contacten onderhouden met onze gast en ondernemer, per telefoon, e-mail, WhatsApp en het webcare onderhouden. Specialisten die zich bezig houden met de marketingcommunicatie zoals social media, nieuwsbrief en website. Al die collega’s bij elkaar vormen VVV Texel. Voor de nieuwe huisstijl hebben we uitvoerig onderzoek gedaan. Om je doelgroep te bereiken, moet je wel weten wie je doelgroep is en wat die doelgroep wil. Aan de andere kant moet je ook weten wie je achterban is. Toen ik hier kwam heerste het idee dat we vooral boekingen deden voor grote parken zoals bijvoorbeeld De Krim. Na analyse van cijfers bleek dat de grootste groep die via ons boekt in relatie staat tot de KLV-sector (kleine logiesverstrekkers). Dat was voor sommigen een grote verrassing. In de afgelopen jaren hebben we een enorme stap gezet met het actief gebruiken van cijfers.

Dit komt ook mooi terug in het, samen met de TESO en TOP vormgegeven, KADO Texel-platform (KADOTEXEL.nl). Dit platform biedt alles op het gebied van toeristisch onderzoek, analyses en prognoses. Bij de VVV weten we daarmee niet alleen wat er is gebeurd, maar nemen ondernemers nu ook mee in tendensen en toekomstverwachtingen. Alleen als je kennis hebt van de trends op toerismegebied en bijhoudt hoe je doelgroep zich ontwikkelt, kun je op tijd doorschakelen.”

Dit wil je niet missen!

Onder strikt embargo onthult Frank Spooren wat hij zoal te presenteren heeft. “We zijn hartstikke trots en ik weet zeker dat er nieuws tussen zit, waar de kijker van zal opkijken.” Er is geen twijfel over dat mensen uit de toeristische sector of mensen met interesse in de toeristische sector er goed aan doen om dinsdag 20 april vrij te houden voor deze avond. De uitzending is vanaf 19:30 uur te volgen via de link: www.grootsnieuws.nl

Frank besluit: “Het was net als voor iedereen een heftig jaar, ook bij VVV Texel. Maar wij hebben dat evengoed gebruikt om deze nieuwe stap uit te werken en daarmee helemaal klaar te zijn voor de Texelse achterban en daarmee de toekomst. Het resultaat mag er zijn.”

Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 17 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 20 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 21 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen gisteren
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5