De Waddenzee.
De Waddenzee. Foto: Ronald Kramer

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Nieuwe subsidieregeling Waddenfonds

Algemeen

Het Waddenfonds stelt vanaf vrijdag 23 april een nieuwe subsidieregeling open voor projecten die een impuls geven aan de ecologie en economie in het Waddengebied.

Zowel bedrijven, belangenorganisaties als lokale overheden kunnen volgens het fonds een beroep doen op de zogeheten Subsidieregeling Thematische Uitvoering Waddenfonds 2021/01 (Stuw ’21). In totaal is er €4 miljoen beschikbaar met een maximum van €1 miljoen per subsidieaanvraag.

Het Waddenfonds houdt donderdag 15 april van 10:30 tot 12:00 uur een digitale informatiebijeenkomst voor organisaties die overwegen een beroep te doen op de subsidieregeling. Er wordt tijdens de bijeenkomst uitgelegd hoe een aanvraag ingediend kan worden en er kan contact worden gelegd met programmaregisseurs en subsidiespecialisten van het Waddenfonds voor een persoonlijke afspraak. Aanmelden kan via de site van het Waddenfonds.

De regeling is volgens het fonds bestemd voor projecten die bijdragen aan minstens één van de zeven thema’s van het Waddenfonds. Dat zijn: natuur, de combinatie werelderfgoed, cultuurhistorie en landschapsontwikkeling, de combinatie bodem, water, licht en geluid, verduurzaming van de energiehuishouding, duurzame waddenhavens, duurzame visserij en een duurzame agrarische sector.

Subsidieaanvragen kunnen worden ingediend vanaf 10:00 op 23 april tot vrijdag 1 oktober (12:00 uur). De ingediende aanvragen worden volgens het Waddenfonds op volgorde van binnenkomst - mits compleet en ontvankelijk - beoordeeld en toegekend tot het subsidieplafond van €4 miljoen is bereikt.

Burgemeester Mark Pol en raadslid Nick Ran legden zaterdagavond een krans op de Algemene Begraafplaats in Den Burg ter gelegenheid van Dodenherdenking.
Eerbiedwaardige Dodenherdenking Texel Algemeen 4 uur geleden
Pepijn Dros en Gelein Jansen in gesprek met elkaar.
Podcast Terugkijken: Tussen twee vuren Algemeen 13 uur geleden
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #46 Yvon Jaspers Algemeen 15 uur geleden
Cor Zijm bovenop zijn eigen meierblis.
De Lezersfoto - Vreugdevuren op Texel Algemeen 17 uur geleden 4
Afbeelding
Het uitwerken van je bouwplan Advertorials 3 mei, 18:30
Afbeelding
Gemeente Texel zoekt een Medewerker Gemeentewinkel 3 mei, 16:35
Lassie beleeft een nieuw avontuur met haar baasje Flo op de boerderij.
Jeugdsentiment: Lassie is terug in bioscoop Algemeen 3 mei, 14:00 1
Afbeelding
Verhalen door De Vriendenkring Algemeen 2 mei, 20:10