Jef Schuur en René Jager.
Jef Schuur en René Jager. Foto: Hotel-restaurant Bij Jef

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Bij Jef en Paal 9 slaan handen ineen

Algemeen

Hotel-restaurant Bij Jef van Jef Schuur en Nadine Mögling en Strandpaviljoen Paal 9 van René Jager gaan zondagochtend 4 april (eerste paasdag) gezamenlijk bijzondere paasontbijten verzorgen.

De parkeerplaats bij Paal 9 verandert zondagochtend 4 april in een groot afhaalrestaurant, waar liefhebbers van de culinaire kunsten een bijzonder paasontbijt kunnen bemachtigen. “Een soort McDrive”, zegt René Jager. “Maar dan lekkerder”, vult collega Jef Schuur aan.

Jef en Nadine verzorgden een jaar geleden tijdens de eerste lockdown ook al een uitgebreide paasbrunch waarbij een paar honderd Texelaars van 75 jaar en ouder op Paasbrunches werden getrakteerd. Veel Texelaars wilden ook graag betalen voor een Paasbrunch van Michelinster-niveau, zodat medewerkers en vrijwilligers toen op eerste paasdag urenlang in touw waren om in totaal 924 brunches op het eiland rond te brengen. “Prachtig om te doen, maar logistiek was het een gigantische operatie. Dit jaar mogen de mensen het zelf komen halen”, zegt Jef.

De samenwerking tussen René en Jef is geen verrassing. “We doen al jaren dingen samen. Zo zoekt Nadine de wijnen voor ons uit. We hebben een tijd samen hardgelopen en spreken elkaar regelmatig. Zo is dit idee ontstaan”, vertelt René. Jef: “Ik zorg straks met mijn team voor het eten. René en zijn mensen zetten er koffie en thee bij en serveren de ontbijtjes uit.”

Het uitgebreide paasontbijt bestaat uit koude én warme hapjes en kost €25,-. Gasten reserveren en betalen van tevoren en kunnen hun eten tussen 9:00 en 11:00 uur afhalen. 

René: “We serveren het in een mooie doos en brengen het bij je auto. Volledig coronaproof. Je kunt het thuis opeten of in je auto. Dat mag iedereen helemaal zelf weten. Bij mooi weer kun je misschien een plekje op het strand zoeken.”

Wie verzekerd wil zijn van het paasontbijt, doet er volgens Jef en René goed aan om tijdig te reserveren. Jef: “We kunnen er heel wat maken, maar op is op.” Bestellen kan via de Traiteurpagina van Bij Jef op www.vinewine.nl

Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 2 uur geleden
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 5 uur geleden
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 6 uur geleden 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5