Afbeelding
Foto: Job Schepers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Eerste vaccinatie in sporthal een feit

Algemeen

Marleen Barendregt, ambulant verzorgende bij ‘s Heeren Loo heeft deze ochtend om 10:00 uur in de sporthal de eerste vaccinatie gekregen. Na de prik ontving de Texelse een bos bloemen uit handen van wethouder Remko van de Belt. “Ik vond het niet spannend. En ik wil hiermee aan mijn cliënten laten zien dat het niet eng is, al begrijp ik heel goed dat ze het spannend vinden.”

In het afgelopen jaar ging het werk van Marleen gewoon door, maar het was wel puzzelen. “Je hebt te maken met de gezondheid van je cliënten en met die van mijzelf. Ik ondersteun mensen die thuis hulp nodig hebben, om wat voor reden dan ook. In de afgelopen maanden zocht ik een manier om het contact zo veilig mogelijk in stand te houden. Vaak met videobellen of tijdens een wandeling, maar je ontkomt er in dit werk niet aan om toch ook bij mensen thuis langs te moeten.”

Als we napraten in de kantine van de sporthal geeft Marleen aan dat ze niet echt pijn heeft. “Mijn arm wordt een beetje stijf. Dat heb je vaker met een vaccinatie. Mijn tweede prik krijg ik met Pasen. Het spannendste vond ik vandaag al die pers om mee heen”, grapt ze.

Er was inderdaad de nodige persaandacht voor de eerste vaccinatie op Texel. Uiteraard moest de pers zich van tevoren opgeven, in verband met voorzorgsmaatregelen. Dat de TXL Sporthal een lastig te betreden vesting was, bleek wel uit het feit dat een fotograaf bijna te laat kwam, omdat hij moeite had om naar binnen te komen. Buiten werd goed in de gaten gehouden wie de sporthal betrad.

Wethouder Remko van de Belt


Wethouder van der Belt is erg blij dat het is gelukt om een vaccinatielocatie op het eiland te realiseren.  “Niet iedere gemeente heeft de luxe om een ‘eigen’ prik locatie te hebben.  Er is door veel Texelaars en de GGD hard gewerkt om dit allemaal voor elkaar te krijgen. Deze week nog kregen we bericht dat ook de groep vanaf 75 jaar al gevaccineerd kon worden. Nog twee weken eerder dan oorspronkelijk de bedoeling was. Mooi dat dit zo snel is gelukt.  We hopen dat het ook voor de andere leeftijdsgroepen, zodra zij aan de beurt zijn, mogelijk wordt om op het eiland gevaccineerd te worden. Het verzoek van Texel is in elk geval bekend.  De GGD, het RIVM en de landelijke politiek zijn hierin bepalend.”  

In de TXL Sporthal zijn door GGD Hollands Noorden vijf vaccinatielijnen gerealiseerd. Vanaf zaterdag worden (mobiele) eilanders vanaf 75 jaar en ouder in de sporthal gevaccineerd. Ook zorgverleners uit de verpleeg- en verzorgingshuizen, gehandicaptenzorg en wijkverpleging kunnen in de sporthal terecht. De totale doelgroep die voor vaccinatie in de sporthal in aanmerking komt, is ongeveer 1.400 personen.

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 14 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45