Narcissen waren er niet meer. Daarom legden de kinderen deze keer tulpen op de graven van de gesneuvelde militairen van het Britse Gemenebest.  (Foto Harry de Graaf)
Narcissen waren er niet meer. Daarom legden de kinderen deze keer tulpen op de graven van de gesneuvelde militairen van het Britse Gemenebest. (Foto Harry de Graaf)

Leerlingen leggen bloemen bij graven

Algemeen

Leerlingen van de Thijsseschool, Jozefschool en De Fontein in Den Burg hebben donderdag bloemen gelegd bij de oorlogsgraven op de Algemene Begraafplaats in Den Burg.

Dat deden ze in het kader van de actie Adopteer een Monument die sinds 1988  jaarlijks wordt gehouden. Er werd meegedaan door de groepen 8 van De Fontein en de Thijsseschool en groep 7 van de Jozefschool.

Adopteer een Monument begon met een bijeenkomst op het gemeentehuis, waarbij stil werd gestaan bij oorlog. Leerlingen droegen gedichten en verhalen voor over de oorlog en het eerste en zesde couplet van het Wilhelmus werden gezongen.

De 16-jarige Gazang Makded vertelde als gastspreekster hoe zij als 4-jarige meisje met haar familie uit Irak vluchtte en later op Texel terecht kwam. Daarna gingen de leerlingen naar de Algemene Begraafplaats om de bloemen te leggen bij de graven en 'De Goede Herder', 'De Levensboom' en het 'Cross of Sacrifice', de monumenten die de scholen geadopeerd hebben.

Bosniëveteraan Hans Bergamin had de leiding bij de bloemlegging op de begraafplaats voor de geallieerde gesneuvelden. Hier geeft hij uitleg aan de scholieren. (Foto Harry de Graaf)
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig! - Femke Halsema Algemeen 3 uur geleden
Bordje bij paal 9.
De Lezersfoto - Zand erover Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Vacature Service Monteur Texel 20 uur geleden
De kranten zijn met een jaar vertraging te vinden op de site van het Regionaal Archief.
Texelse Courant van 1887 tot 2022 in digitaal Regionaal Archief Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Gemeente Texel zoekt een Regisseur voor het Huis van Ontwikkeling 22 uur geleden
Afbeelding
Zeepaardjes naar zee Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Twee vacatures bij Kabeltex 23 uur geleden
In de Royal Opera House voorstelling zondag deze keer klassiek ballet met Het Zwanenmeer.
Strangers, Furiosa en Zwanenmeer in bios Algemeen gisteren