Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Texelaar vast in Engeland na isolatie Verenigd Koninkrijk

Algemeen

Onder de Nederlanders die vanwege de uitbraak van een gemuteerde, besmettelijkere variant van het coronavirus vastzitten in het Verenigd Koninkrijk, bevindt zich ook een Texelaar. Pieter Hoogland was voor werk in Engeland en dreigt nu Kerst niet thuis met zijn vrouw Roos Bakker en hun kind te kunnen vieren. Roos is een petitie gestart om Nederlanders naar huis te krijgen voor Kerst. 

In haar petitie met de titel ‘breng onze mannen terug’ schrijft ze het volgende:

“Zondag 20 december zijn plotseling de grenzen gesloten voor personenverkeer vanuit Groot-Brittanië/de UK. Ook voor de Nederlanders die daar, tijdelijk, zitten voor de beoefening van een cruciaal beroep en/of de uitvoering van een vitaal proces. Deze Nederlanders hebben er niet zelf voor gekozen naar de UK te reizen maar zijn daar beroepsmatig naar afgereisd vanwege het belang van de uitvoering van dit beroep/proces; daarmee zorgen zij ervoor dat de wereldeconomie draaiende blijft tijdens de coronacrisis.

Hierbij vraag ik de minister-president, minister, staatssecretaris, ambassadeur, om voor deze mannen en vrouwen te zorgen die daar zeer plotseling zijn gestrand. Breng ze thuis voor Kerst!

Met een knipoog: ik noem deze petitie “breng onze mannen terug” omdat mijn eigen man plotseling is gestrand in de UK. Hij zou vandaag terugvliegen na een klus van een week in de scheepvaartafwikkeling. Hij en zijn crew staan met lege handen in een land dat plotseling op slot is gegaan. Zij zijn daar niet naartoe gereisd voor de lol, maar vanwege hun werk. In dit geval gaat het om een groep van 6 mannen, maar er zullen ook vele andere getroffenen zijn: mannen, vrouwen, transgenders. Ook deze mensen hebben dringend hulp nodig om thuis te komen naar hun gezinnen. Met deze titel wil ik niemand uitsluiten of beledigen. Het is enkel een titel.

Ook ben ik me ervan bewust dat het Kabinet reeds bezig is met het onderzoeken van mogelijkheden voor repatriëring, ik hoop enkel dat deze petitie een stap extra in de goede richting is want het is bijna Kerst.

Dus.... Breng onze mannen terug! Met een repatriëringsvlucht, -vaart of -rit. Voor 24 december 2020 zodat zij samen met hun partners en kinderen Kerst kunnen vieren (in quarantaine natuurlijk).

Dank voor het ondertekenen, doorsturen en delen van deze petitie! Ook namens onze mannen.”

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 14 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3