Dit groepje leerlingen stormt iedere donderdag over dit weggetje op jacht naar een tosti.
Dit groepje leerlingen stormt iedere donderdag over dit weggetje op jacht naar een tosti.

Donderdag is Tostidag

Algemeen

Kwart voor één, de grote pauze start op de OSG. Vanuit het gebouw aan de Emmalaan stormt een groepje richting het Schilderend, vanaf het schoolplein door het straatje tussen het gemeentehuis en Stay Okay dat nu nog geen naam heeft, maar hoe lang nog?

Als het aan Rikus Rommets, Jochem van der Hoek, Sven Kampen en Illes Plompen ligt duurt dit niet lang meer. Iedere donderdag stormen zij in de grote pauze naar het huis van Sven waar zijn vader stapels tosti's maakt, wel drie broden worden iedere keer omgetoverd tot snack.

De sprinttocht is een traditie geworden en daarom lijkt het de leerlingen leuk om het weggetje officieel om te dopen in de Tostilaan. 'We hebben het eerder voorgesteld bij de gemeente, maar toen werd het afgewezen', vertelt Jochem. In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, zetten de jongens alle zeilen bij om het alsnog voor elkaar te krijgen.

Zo hielden ze een handtekeningenactie waarbij ze al 200 handtekeningen ophaalden, is er de Tostilaan-Facebookpagina net 117 likes en werd er een enquête gehouden onder de leerlingen waarvan ze er al honderd terugkregen. Over honderd jaar discussiëren de kenners misschien wel over de herkomst van de 'tostilaan'.

De Texelse Roparunners zijn aangekomen in Rotterdam.
Roparunners gefinisht in Rotterdam Algemeen 18 uur geleden 36
Afbeelding
De Omgevingswet in de praktijk Algemeen 19 uur geleden
Hulpdiensten in actie op het vliegveld.
Deense militair overleden na parachutesprong Algemeen 19 mei, 17:00 14
Een deel van de Texelse Roparunners bij de houten roltrappen van de Sint-Annatunnel onder de Schelde in Antwerpen. Dat is halverwege de route.
Roparunners op helft van de route Algemeen 19 mei, 13:30 5
Sperwer versus merel: 1-0
De Lezersfoto - Hebbes Algemeen 19 mei, 08:00
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig! - Femke Halsema Algemeen 18 mei, 10:30
Bordje bij paal 9.
De Lezersfoto - Zand erover Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
Vacature Service Monteur Texel 17 mei, 17:53