Duncan Whyte en Job Schepers.
Duncan Whyte en Job Schepers. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Gelukkig samen verder met het hele team

Algemeen

Spannend, maar vooral heel erg mooi. Zo omschrijven Duncan Whyte en Job Schepers de overname van Langeveld en De Rooy, het bedrijf waar ze respectievelijk elf en negen jaar werkzaam zijn. “Het is ook fijn dat nu eindelijk iedereen het mag weten en we niet meer stiekem hoeven te doen”, vervolgt Duncan.

De onderhandelingen waren vergevorderd en een deal was nabij toen de coronacrisis uitbrak. De prioriteit kwam eerst te liggen op het draaiend houden van het bedrijf, in plaats van een overname

Een paar jaar geleden gooide René de vraag op tafel bij Duncan: “Zou jij er wat voor voelen om het bedrijf over te nemen?” Diezelfde vraag kwam ook bij Job op tafel en vorig jaar werd de vraag samengevoegd tot een serieus voorstel. “Of we het samen wilden doen. Corona kenden we nog niet en het antwoord was direct ‘ja’. Toen begon het onderhandelen, daar komt een hoop bij kijken weten we nu”, vertelt Job lachend.

Voor zowel Duncan als Job was het belangrijk om het samen over te nemen. Voor Job vanwege Duncan zijn kennis van de saleskant, voor Duncan voor het behoud van een onafhankelijke redactie. “Wij zien beiden het belang van de Texelse Courant in de samenleving. Wij zouden niet willen dat het bedrijf door een overkanter gekocht zou worden. Dan weet je niet wat er gebeurt. Wij willen het bedrijf zo houden, inclusief het volledige team, dat was voor ons het uitgangspunt. We zijn heel gelukkig dat we met het hele team doorkunnen”, stelt Duncan.

Natuurlijk kom je bij zo’n overname in de picture, maar bovenal draait het niet om ons. Wij zijn blij dat er een manier is gevonden waarbij iedereen in het bedrijf, bij het bedrijf blijft

Het waren geen makkelijke maanden, bevestigen zowel Job als Duncan. De onderhandelingen waren vergevorderd en een deal was nabij toen de coronacrisis uitbrak. De prioriteit kwam eerst te liggen op het draaiend houden van het bedrijf, in plaats van een overname. “René had al zaken overgedragen en de rest van de collega’s wist nog van niets. Het betekende voor René dat hij weer vol aan de bak moest, wat hij overigens uitstekend heeft gedaan. Twee maanden geleden hebben we de gesprekken weer opgepakt, wederom in het geheim. Ik ben heel blij dat het is gelukt”, vertelt Job die vorig jaar hoofdredacteur werd. “Door de wisselwerking tussen Duncan en mij ben ik niet bang dat dit elkaar in de weg gaat zitten. Bovendien treden de collega’s en anders de lezers van de Texelse Courant wel op.”

Duncan Whyte, geboren Texelaar, ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. “Met producten als de Texel Vakantiekrant, het Texel Magazine en de Texelse Courant zijn we op papier het medium met het grootste bereik en dit geldt ook voor onze websites en de social media. Als je gezien wil worden, moet je bij ons zijn. Voor iedere klant of bericht hebben we het juiste medium. Verder ben ik er trots op dat we als lokale krant nog altijd een ijzersterke redactie hebben. Een goede lokale krant is van groot belang voor de gemeenschap.”

Tijdens de overname lieten Duncan en Job zich adviseren door Robin Konijn van Helder & Scherp. “Die samenwerking was zeer prettig. Hij hielp ons relativeren en een keer tot tien tellen. Voor ons was de wereld van de bedrijfsovernames nieuw, voor hem natuurlijk niet. Hij nam alle tijd wanneer we iets niet begrepen en was scherp in de onderhandelingen. Vincent van der Velde heeft ons geholpen bij het doornemen van alle contracten. Er komt een hoop op je af, maar het is gelukt. Nu moeten we maar eens aan de slag om het mooie werk van René een vervolg te geven”, stelt Job

“Natuurlijk kom je bij zo’n overname in de picture, maar bovenal draait het niet om ons. Wij zijn blij dat er een manier is gevonden waarbij iedereen in het bedrijf, bij het bedrijf blijft. Mits ze dat zelf willen natuurlijk, we hopen van wel”, besluit Duncan met een lach.

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 12 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45