Ingrid Witte en Yvonne Rikkenberg.
Ingrid Witte en Yvonne Rikkenberg. Foto: Job Schepers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Samenwerkende Yvonne en Ingrid stoffen imago administratie af

Algemeen

“Eigenlijk was de bedoeling om per 1 januari te starten en dat is nog steeds het officiële startpunt, maar de eerste klanten kwamen al op onze weg, hoe leuk is dat. En dus is onze samenwerking nu al begonnen”, stelt Yvonne Rikkenberg van Administrativus. Ze is de samenwerking aangegaan met Ingrid Witte – van P&O Texel en daarnaast nog bij een accountantskantoor aan de overkant werkt - zodat ze nu ook loonadministratie en personeelsadvies kan aanbieden.

Ik heb bij grote bedrijven gewerkt waar iemand opgevraagd werd op basis van een nummer. Ik vind dat echt verschrikkelijk

“We kennen elkaar van onze gezamenlijke tijd bij NBC. We hebben beiden enorm veel zin om weer samen te gaan werken. We zitten beiden in al jaren in het vakgebied en zijn wel een fase dat we wel echt leuke dingen willen doen en dit is zo ontzettend leuk. Yvonne heeft biedt al advies en ondersteuning op het gebied van automatisering, terwijl ik daar nu een stukje deskundigheid op het gebied van personeelszaken en arbeidsrecht aan toevoeg. Dat we op 1 januari officieel beginnen heeft te maken met het deel loonadministratie, dat is een handige peildatum”, vertelt Ingrid enthousiast.

De dames rekenen in ieder geval af met saaie, stoffige karakter dat de branche heeft. Er wordt veel gelachen, zonder onkundig over te komen. Yvonne en Ingrid nemen de tijd om uit te leggen wat ze doen en wat ze onderscheidt van de de grote kantoren. “We zijn een klein bedrijf en dat is bewust, dat willen we ook zo houden. Het moet persoonlijk blijven. Ik heb bij grote bedrijven gewerkt waar iemand opgevraagd werd op basis van een nummer. Ik vind dat echt verschrikkelijk. Ieder persoon is anders en ieder mens meer dan een nummer”, vervolgt Ingrid.

“We gaan allemaal nieuwe mensen leren kennen, hoe leuk is dat? Bij ons geen poespas. We vertellen onze klanten wat we kunnen en ook wat we niet kunnen, daar zijn we gewoon eerlijk in. What you see, is what you get. Doordat de lijntjes kort zijn, kunnen we efficiënt werken. Zo werken we met een systeem waarbij de uren van het personeel door de klant zelf ingevoerd worden. Dit scheelt alweer mailverkeer en dat maakt ook voor de klant de kans op fouten kleiner”, vult Yvonne aan.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de gezamenlijke website salaristexel.nl die binnenkort online komt. Beiden zijn nu al telefonisch te bereiken. Yvonne via 06 508 35635 en Ingrid via 06 5339 8566.

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 19 uur geleden 10
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30